SNS na izbore u Kragujevcu sa anonimusom umesto Tominim sinom

Nikola Dašić, na prvo mesto na listi SNS-a za lokalne izbore u Kragujevcu, dolazi sa pozicije savetnika guvernerke Jorgovanke Tabaković

Umesto dugogodišnjeg prvog čoveka kragujevačkog SNS-a Radomira Nikolića, u izbornoj trci za gradonačelnika Kragujevca, trčaće potpuno novi kandidat – Nikola Dašić.

Da je prvi na listi lokalnih naprednjaka u Kragujevcu, u kratkom telefonskom razgovoru za portal Nova.rs, potvrdio je i sam Dašić, ali nije želeo da odgovara na druga pitanja.

Kragujevački naprednjaci, rezervisali su sve notare u gradu, kako bi overili potpise za kandidaturu i prvi predali svoju listu Gradskoj izbornoj komisiji i na taj način obezbedili broj 1 na glasačkom listiću.

Nikola Dašić, na prvo mesto na listi SNS-a za lokalne izbore u Kragujevcu, dolazi sa pozicije savetnika guvernerke Jorgovanke Tabaković, ali i sa ličnim vezama sa porodicom Nikolić.

U medijima se navodi da su sadašnji gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i njegov potencijalni naslednik na toj funkciji kumovi, ali ni jedan ni drugi nikada to nisu javno potvrdili. Iako Dašić ima visokopozicioniranu republičku funkciju, u Kragujevcu se o njemu malo zna ili gotovo ništa, kažu dobri poznavaoci gradskih političkh dešavanja.

“Nikola Dašić je ’apsolutno nepoznat politički lik, koji se do sada nije eksponirao u javnosti. Ukoliko je nepoznat nama novinarima, možemo tek da zamislimo, koliko je nepoznat široj javnosti”, kaže novinar nedeljnika ’’Kragujevačke’’ Miroslav Jovanović koji preko 40 godina prati sva zbivanja u Kragujevcu.

Međutim, Jovanović smatra da je isticanje Nikole Dašića u prvi plan, dobro osmišljenja strategija predsednika Aleksandra Vučića, koji postavljanjem kandidata bliskog Nikolićima, ne želi da se zamera osnivaču Srpske napredne stranke i svom prethodniku na predsedničkoj funkciji. Ukoliko se ispostave kao tačne informacije, da na listi nema mlađeg Nikolića, to, prema navodima Miroslava Jovanovića, može da znači samo jedno – da je Radomir Nikolić ’’viđen’’ za neku funkciju van granica Srbije.

Stranački vojnik

Nikola Dašić, kao član Srpske napredne stranke učestvuje i u radu gradske Skupštine kao odbornik, ali se ni tu, svojim izjavama ili zalaganjem, nije nametnuo gradskoj javnosti, kaže za portal Nova.rs, Suzana Đorđević, samostalna odbornica.

O AUTORU