SLUŠAJ ‘VAMO

PIŠE: Dule NEDELJKOVIĆ

Čekaj brate. Stani, prikoči…Da li smo zemlja prestrašenih ljudi, da li smo pod okupacijom kriminalaca, da li smo svi pred ekonomskim kolapsom, da li je uopšte bilo korone?

Ko je dr. Kon, a ko dr. Radovanović, da li je veći problem napušavanje glumca i Danine pudle, ili…? Ko su pravi novinari a ko pisci, da li su deputati dostojni brloga iz koga dolaze? Da li stvarno svi oni misle kada obuku sako da su doktorirali život? Seljačka buna, rođaci.
Ko nudi IZLAZ!?!

Vučić i ekipa ozbiljno šljakaju. Po sistemu: “Da li veruješ meni ili misliš svojom glavom”, oni nude utehu slepim, gluvim, sebičnim ljudima, koji se zadovoljavaju privilegijom što im je Vođa dozvolio da ga vole. Malo li je? Vučić ti je dao da ga voliš.

Takvi odmah dobiju krila i počnu da zavode red. Da disciplinuju, da nose u rukama ključeve od kola i dva mobilna, da ne persiraju prodavačici na trafici i konobaru u kafiću, da se šire dok hodaju ulicom. Da navijaju za Zvezdu, da slušaju Mariju Šerifović iz prvog reda, da lažu da su čitali “Tolstojevskog”. Da letuju na VIP lokacijama koje su lokalci kreirali da prostacima pruže utisak da su uticajni, i izuju ih za “sve pare”.

I sve to dok ne dobiju po pički.

Najčešće od svojih u borbi ko od njih više voli Vučića.

Tuku se svakodnevno, po seljačkim zadrugama, domovima zdravlja, na stranačkim predajama novca kada legne plata, samo niko ne obraća pažnju na njih. Drže se novinari nasilja u porodici, to im je zicer ispod koga se provlače svi ogadi sveta.

Potresno je što mi imamo opoziciju koja NIJE ISTA ali iskreno mislim da su svi pametni, operativni, sposobni, bezobrazni, snažni tamo kod Vučića. Zašto imam takav utisak? Pa zato što rade sve što bih ja radio.

A s druge strane ovi NAŠI su ili s oproštenjem glupi ili umišljeni da su najpametniji.

Opozicija se drži srceparajućih priča o krađi i zloupotrebi za koju nas realno baš briga. Svi smo mi ponekada uradili nešto zbog čega se stidimo. Važno je znati-stati, tada može I da se dočeka oproštaj.

EPIC FAIL opozicije u doba Korone bio je organizovani skok na dr. Nestorovića. Čovek je tipični Srbin 21. veka. On je obrazovan, relaksiran, kafanski džentlmen, šarmer dama u poodmaklim godinama, ljubimac klinaca u kraju i kučkara. Priča narodski, “što na um to na drum”, kome to može da smeta? Pa evo ja ću da pokušam da vam odgovorim s kakvim mi ljudima imamo posla i u koga polažemo nadu.

Problem je Nestorović, a ne ponižene vojska i policija, problem je Nestorović, a ne novinari plaćenici, problem je Nestorović, a ne porodice tempirane bombe…

Umesto da iskoriste Nestorovu lajavost i iskrenost, puritanski ešaloni su krenuli u frontalni napad na doktora služeći se s njime kao oružjem u borbi protiv Vučića. Problem je Nestorović, a ne ponižene vojska i policija, problem je Nestorović, a ne novinari plaćenici koji se ponašaju kao kolege iz crnogorskih klanova. Mrtva trka ko ima više žrtava. Problem je Nestorović, a ne to što nam klinci ne idu u školu i postaju žrtve roditeljskog raspoloženja, problem je Nestorović, a ne porodice tempirane bombe. Problem je Nestorović, a ne jednoumlje na KZŠ i uzdizanje u nebesa kineske Brankice, Žakline koja jedina po građanistima ima muda da postavi pravo pitanje. Nema ona kohones nego je normalna i profesionalna što je kod nas nenormalno.

Umesto da se bavimo sobom mi se bavimo predsobljem. Posle će Vučić da nam bude kriv a ne posrnuli Anđeo, poznatiji u narodu po kroatizmu Vrag.

Umesto da predupredimo psihološko-ekonomski slom koji nam nude dvadesete godine dvadeset prvog veka mi se bavimo političarima i njihovim poslovima. Pljujemo Nestora da dokažemo da smo demokratski čistunci. O, jebote!

Mi (narod) smo statistički broj za državu, ko to ne shvata mozga nema.

21. vek je razdoblje: jedan čovek-jedan entitet. Ko ulovi nešto-ješće, ko ne ulovi-neće. Ko čuva zdravlje-imaće ga, ko ne pazi na sebe-crći će. Kultura se vraća u underground. Milioni netalentovanih vape: “Where is the Money”, pa nema ga rođaci. Bili ste alavi. A tu vam Vučić nije kriv. Nego ne volite bližnjeg svoga, volite idole, volite da vas bičuju i naređuju. To je po svima, izgleda, poželjan model slobode.

Ćao

O AUTORU