SARAPA, izvini ali NISMO ISTI

I ja sam bio jedan od mnogih koji su Vam pružali podršku i protestvovali zbog odluke o Vašem otpuštanju. Ali, što bi rekao jedan naš poslanik: “Ispao sam magarac”.

PIŠE: Marko Marjanović

Izvinjavam se čitaocima, ali moram da objavim pismo koje pišem nekadašnjem novinaru. Voditelju. Znam da će ličiti na pisma vlasnika jedne privatne televizije. Ali da ne brinete, samo liči.

Dragi gospodine Sarapa, drago mi što ste se oglasili povodom kolumne na portalu Direktno.rs. Mogli ste da kontaktirate i redakciju da date izjavu ili demantujete navode u istoj. Vrlo rado bi Vas redakcija primila, saslušala, ponudila pićem po izboru. Dali bi Vam šansu da lepo objasnite građanima Vašu kameleonsku transformaciju. Od buntovnog novinara nekada slobodnog Studija B do, hm, nekoga koji kao da je izgubio svoj identitet. Ili možda ga sada tek pronašao. Poziv važi i dalje. Uz pićence, naravno. Neko nepisano pravilo je, kako mi pričaju ljudi iz vaše struke je da se obratite redakciji koja je nešto objavila, i da demantujete ako nešto smatrate da treba.

No, moram da Vas zamolim pre toga za jednu uslugu. U portalu u kome ste komentarisali redakciju, Dragana Đilasa i njegovog kuma, stičem utisak da mnogo znate o njima. Negde sam se i ja našao prozvan u toj priči. Stoga Vam ovo i pišem. Da napomenem, ja nisam novinar, već običan građanin koji povremeno stavi neka svoja razmišljanja na papir i pošaljem redakciji, pa ako žele, ponekad i objave.

Ali, da se vratimo na uslugu pre nego što ekipa na čelu sa Đilasom, Šolakom i drugima ne bude uhapšena kao Mlađan Dinkić, gospodin Karić, onda čovek kome niko ne sme ime da spomene, pa čak ni ja, pa Miroslav Mišković, Vuk Jeremić, i drugi, uglavnom iz nekadašnje demokratske stranke. Ups, ove poslednje preskačemo, velika većina je prešla u vladajuću stranku.

Eh povuče me pisanije pa stalno zaboravljam na uslugu za koju Vas molim. Mislim da poznajete Đilasa, koga nazivate sada kriminalcem, lopovom i tajkunom. Nekada ste i komunicirali sa njim, pa čak i hvalili njegov rad kao gradonačelnika. Pretpostavljam, vi kao novinar Studija B, a on kao gradonačelnik. Želim da verujem i da imate njegov broj telefona. Prelazimo sada na stvar.

Elem, pošto ja piskaram tu i tamo nešto za portal za koji tvrdite da je u vlasništvu njegovog kuma, da li biste mogli da ga zamolite da se “otvori” za neki novac. Tek toliko da i ja dobijem neki dinar od ovog pisanija. Nadam se da ćete u tome uspeti. Televizija za koju sada radite važi za veoma izdašnu kada su u pitanju honorari, te bi mogli Đilas i kum mu malo da potpomognu i meni.

Negde se može naći izjava Dragana Đilasa da je molio direktorku da Vas vrate na posao. Njeno obrazloženje je bilo da dolazite na posao “u vidno alkoholisanom stanju”. Užasna osoba. Mislim na Đilasa. Podsećanja radi, i ja sam bio jedan od mnogih koji su Vam pružali podršku i protestvovali zbog odluke o Vašem otpuštanju. Ali, što bi rekao jedan naš poslanik: “Ispao sam magarac”.

A sada malo i o izjavama koje ste dali u intervjuu gospodinu Zoranu Pilotu. Mora da je to neka montaža Đilasovih plaćenika iz Direktno.rs. Pogledao sam je više puta, ostavili ste me bez daha, kao nekada. Da li su Vas mučili kada ste davali intervju? Da li Vam je Marko Bastać stavljao na glavu plastičnu kesu? Ili su Vas iz Pokreta Ujedinjeh Fantoma plašili motornom testerom? Ukoliko jesu, evo prilike da budete gost ovog portala i objasnite šta se to u stvari desilo. Da li neka od izjava izgovorenih u emisiji nije tačna?

Na snimku delujete vrlo uverljivo. Za svaki slučaj, evo opet linka da se podsetite. 

TAKO JE GOVORIO SARAPA…


O AUTORU