NOVA PRAVILA: Samoizolacija 28 dana, zabrana kretanja VIKENDOM od 15 do 05

On je potvrdio da je u našoj zemlji do 15 časova 28. marta 2020. godine registrovano ukupno 659 potvrđenih slučajeva COVID 19, a da su još dve osobe preminule:

“Sada imamo ukupno 10 smrtnih slučajeva od korona virusa. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 371 osobe od kojih je 131 pozitivno i 240 negativno na novi korona virus”, dodao je Lončar.

Vlada Republike Srbije produžila je sve mere samoizolacije sa 14 na 28 dana, a vikendom je zabrana kretanja produžena za dva sata: od 15 časova. Ove informacije potvrdio je Lončar na konferenciji za medije.

On je istakao da se ne seća da je skoro bilo toliko ljudi na ulicama i u parkovima kao danas, i da su zbog toga potrebne najstrože mere.

Svi koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rešenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje, izolacija automatski nastavlja da teče još dve nedelje. Svi građani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije što će nadležni organi u narednom periodu redovno proveravati.

O AUTORU