PIŠE: Aleksandar BEĆIĆ 

U trenutku kada je popularnost Velikog Vođe počela ozbiljno da pada, iskreno – najviše zahvaljujući sveprisutnoj zatvorenosti i strahu od zloslutnog virusa, On je opet uspeo da vas navuče na tanak led.

Bilo je dovoljno da Vođa objavi samo jedan jedini status na Instagramu i da opet stekne neverovatnu prednost.

Dakle, status koji je Vođa objavio na Instagramu tiče se njegovog sina: “Moj Danilo, moj prvenac oboleo je od korone.”  Iskreno, mislim da čoveku koji misli da je veći Tito od Tita i veći Sloba od Slobe, sve naloge na društvenim mrežama uređuje neki Mićan, neka Dragana, neki… Nebitno. Bitna je objava kao objava:

Onog trenutka kada se objava pojavila na Instagramu, bot tim (pod komandom Mićanovom) odmah je reagovao:

No, ni po jada što je bot tim reagovao: Reagovali su mnogi primitivci. Psovači. Profesionalni “opozicionari” kojima je jedini zadatak da pljuvanjem pokažu koliko vole Srbiju.

Reagovali su na najgori mogući način: kletvama i uvredama. Pljuvanjem. Cinizmom i ironijom.

Da li znate koji je direktan rezultat tih i takvih poruka mržnje koje su posejali ti kvazi opozicionari? Vučićeva pobeda. Ti i takvi kvazi opozicionari dali su Velikom Vođi materijala preko svake mere, da u narednih mesec dana može da priča kako su Đilas, Šolak, Obradović, Jeremić i svi drugi lideri opozicije preko svojih mrzitelja sproveli najbrutalniju kampanju protiv njega i njegovog sina prvenca. 

Da li treba da vam pričam kako nije ni ljudski, ni srpski, ni u duhu pravoslavlja, sladiti se nečijom bolešću? Zato zaista, uozbiljite se. Ne budite “duhoviti”. Ne budite “pametni”. Ne budite “cinični”. Jer, od svega ste samo – glupi. Umesto toga, poželite nečijem detetu brzo ozdravljenje. Nije srpski želeti drugom loše. 

A onda se zapitajte – ko je zaista kriv za ovu i ovakvu situaciju? 

Za bolest njegovog sina prvenca, Danila, kriv je direktno ON:

Da, svakako bi virus stigao u Srbiju. Ali, Veliki Vođo, ne bi bio “najsmešniji virus koji postoji na internetu”.

Da, svakako bi virus stigao u Srbiju. Ali, Veliki Vođo, volonteri (među kojima je bio i tvoj Danilo) ne bi smeli da idu bez sredstava zaštite.

Baš kao što nisu smeli u bolnici Dr Dragiša Mišović da idu bez zaštite.

Baš kao što nisu smeli ni pripadnici jednog garnizona Vojske Srbije da idu bez zaštite i organizuju prihvat povratnika u Srbiju.

E, zato si Ti, Vođo – kriv. Ti i tvoji satrapi koji se smeju kad se ti smeješ, proglašavaju virus smešnim kad ga ti nazivaš smešnim, plaču kad ti plačeš, grde kad ti grdiš.

I još jednom, Veliki Vođo: Svoj tvojoj deci želim samo najbolje: I ja sam roditelj i na pamet mi ne pada da se naslađujem s bilo čijom, a pogotovo dečjom bolešću. Ali, za nju si ti kriv. 

Zato što si dozvolio sinu da ide bez zaštite i ponaša se kao da je nedodirljiv.

Zato što se ti ponašaš kao da si nedodirljiv: putovao si Vučiću, okolo, u vreme pandemije, pa se posle nisi u samoizolaciju stavljao. Ideš, bre, Vođo, okolo bez maske, stavljaš rukavice kad ti padne na pamet, masku držiš onako kako ne treba, putuješ okolo i kršiš sam propise koje je donela Vlada Srbije (a poslednja glasi: zabranjeno je okupljanje više od dve osobe).

Dakle, da ne dužim:

Aleksandre Vučiću, neka ozdravi prvenac. Neka se nijedno dete (ni tvoje ni tuđe) više nikad ne zarazi tim zlehudim virusom. Ali:

Odmah, ali odmah proveri sa sinom gde je sve išao kao volonter: Po tvojim rečima, Danilo je bio volonter. Zato – sve te bake i deke kojima je tvoj sin davao pomoć moraju biti testirani, stavljeni na Sajam, ili u neku drugu bolnicu, u zavisnosti od mera.

I ne zajebavaj se više, Vučiću. Stavi u samoizolaciju SEBE a ne CELU DRŽAVU. 

 

O AUTORU