MALI, VELIKI LAŽOV

Kada ti je zemlja u (izvinite na prostakluku) govnima do guše, čin apsolutnog patriotizma bi uistinu bio da takve pare ne primite. Ali: čin još većeg patriotizma bio bi uzeti tih 100 evra od šibicarsko-burazerske korporacije i dati ih u humanitarne svrhe

Nastup ex-doktora, ali još uvek ministra Siniše Malog na Plikoviziji (jer stanica DJ Žexa može da izazove plikove na mozgu kod osetljivih ljudi) 23. aprila naveče, može se opisati samo jednom reči: šibicarenje. 

Kako kaže jedan moj prijatelj i kolega “ako do sad niste shvatili kakvi su ovo vašarski prevaranti, sada ste (još jednom) dobili tu priliku. 

Elem, u dobro podmazanoj medijskoj mašineriji naprednjačke sekte (mada je bolje reći korporacije), ex-doktor, još uvek ministar Siniša Mali, veliki lažov, govorio je o onih 100 evra koje je nedavno punoletnim građanima Srbije obećao Veliki Vođa.

Sećate se kako je populistički izjavio da su našli još para? Kako razmišljaju da podele svim punoletnim građanima po 100 evra? Da vas podsetim:

 

Verovatno niko nikad sa tako odgovornog mesta nije izgovorio takvu bestidno populističku parolu kako bi svoj ozbiljno poljuljani rejting pojačao. Znam, svi ste pomislili na Dinkića, ali ne zaboravite Dinkić je bio… Pa… Siniša Mali svojevremeno!

E, to što su razmišljali da podele po 100 evra – možda će ostati samo na razmišljanju Velikog Vođe i njegovih 40 razboj… pardon, ministara i saradnika:

Dakle, 100 evra dobiće (15. maja) samo penzioneri i primaoci socijalne pomoći. A posle – onaj ko se prijavi. Zato što je Siniša čuo da mnogi neće te pare! Hmmmmmm… Da li je baš tako?

Da se ne lažemo, u ovom trenutku, kada ti je zemlja u (izvinite na prostakluku) govnima do guše, čin apsolutnog patriotizma bi uistinu bio da takve pare ne primite. Ali: čin još većeg patriotizma bio bi uzeti tih 100 evra od šibicarsko-burazerske korporacije i dati ih u humanitarne svrhe – na primer – organizaciji Podrži život. Ili Nurdoru. Ili… Ima toga koliko hoćete.

E, al’ tu je kvaka!

Onaj ko hoće, mora da se prijavi! I ako se prijavi, pretpostavljam da će morati da prizna da li je član naprednjačke korporacije. Ako je član(ica) onda će morati neki procenat da vrati svojoj korporaciji – trebaće za izbore. Baš bih voleo da neko od mojih kolega posle isplate pomoći istraži tokove novca i vidi da li će se opet u jednom danu desiti ona poplava “donacija” po sistemu protočnog bojlera… Sećate se kad su naprednjaci pred izbore 2017. u jednom danu dobili 6,789 donacija po 40.000 dinara? A možda usledi i masovno evidentiranje onih koji su uzeli pare, da bi im se sugerisalo da (recimo) na Vidovdan obavezno izađu na izbore? I obavezno glasaju za one na mestu broj jedan? Ko će ga znati.

Međutim, ono što je moj dobri prijatelj i kolega Nebojša Vučinić primetio: “Ako je SVIMA, onda se daje SVIMA, sem onima koji NEĆE. Onda se PODRAZUMEVA da svi hoće, a da samo oni koji neće treba da se jave i izjave “neću”.” Logično, zar ne?

Nego, iskreno da vam kažem, meni je mnogo više od tih nesrećnih populističkih 100 evra zasmetala opet priča o “onima koji su došli i zarazili nas”… Naravno, (oni) misle na naše zemljake koji su se iz celog sveta vratili u otadžbinu jer su ostali bez posla.

“Srbija je jedina zemlja koja je besplatno vratila svoje građane kad je počela epidemija, što je koštalo na desetine miliona evra. Delimično zbog toga je uništena Er Srbija”. Ovo je rekao Siniša Mali. Ministar finansija. Veliki lažov. 

Vidi, sine Siniša, ako tako nastaviš da izmišljaš stvari, trebalo bi razmotriti i mogućnost da ti se oduzme osnovna fakultetska diploma. 

Letovi koje je Er Srbija izvela prema inostranstvu nikad (i ponavljam NIKAD) nisu besplatni. Oni se plaćaju iz budžeta. Dakle, za kerozin i dnevnicu pilotu i letačkom osoblju – kintu daju građani ove zemlje.

Možda je bolje da nam objasniš, Siniša, zašto su, recimo, letovi Er Srbijom za američke državljane koji su iz Srbije odlazili u SAD bili besplatni??? Tačnije – Er Srbija NIJE naplaćivala Amerima karte!

Ono što vas boli, bando naprednjačka je što ste morali iz budžeta da platite povratak onih koji nikad, ali baš nikad ne bi glasali za vas. Boli vas to što su se u Srbiju vratili oni koji su morali iz nje da odu, jer svojevremeno nisu hteli da potpišu pristupnicu da bi dobili posao u svojoj otadžbini. Boli vas i plaši vas što su se u Srbiju vratili mladi, školovani, pametni i nezavisni, slobodnomisleći ljudi. Plašite se da oni ne podbune narod. Da ne probude opet neku pobunu u narodu.

Oni su se u Srbiju vratili zato što im je Srbija otadžbina. 

Oni su se u Srbiju vratili zato što su im ovde koreni. Porodica. Familija. Kuća.

Oni su se u Srbiju vratili zato što su tamo tek počeli da žive, pa su, normalno, izgubili poslove na skupom Zapadu. Baš kao što su mnogi naši građani u firmama koje drže vaše partijske kolege izgubili poslove u preskupoj Srbiji.

Zato Mali, veliki lažove, izmišljaš kako je Er Srbija uništena letovima kojima ste vratili naše građane iz inostranstva!

Tako Mali, veliki lažove, baš kao i tvoj gazda, Veliki Vođa nedavno, huškaš građane jedne na druge. “Ne bismo imali ovoga da se nisu vratili…” “A molio sam ih, preklinjao da se ne vrate…”

A što nisi preklinjao sveštenike da zatvore crkve? Što nisi preklinjao gazdu televizije na kojoj se stalno pojavljuješ da prestane da lupeta o načinima borbe protiv korona virusa?

Er Srbija je privatni projekat između vas nekolicine i nekolicine likova iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ti likovi su već uništili jednog nekadašnjeg giganta kao što je bila Al Italia. I ne verujem da smo im mi Srbi nešto previše za srce prirasli. Osim zato što im dozvoljavamo da imaju očajnu uslugu loše lou-kost kompanije i visoke cene elitne biznis kompanije.

Er Srbija je od početka projekat koji je na državnim jaslama. I koji samo zahvaljujući državnim jaslama posluje u plusu. Zato,  da te na kraju pitam jednu stvar, vajni ekonomisto i ekspertu: kako Mali, veliki lažove, kompanija koju inače dotira država Srbija može da propadne?  

 

O AUTORU