KON: NA DOČEK NOVE GODINE SAMO SA KOVID PROPUSNICOM

Ukoliko bi bili usvojeni svi zahtevi koje je medicinski deo kriznog štaba predložio, logičan sled okolnosti bi bio da je prisustvo na proslavama za novogodišnje praznike dozvoljeno samo onima sa kovid propusnicama.
“Ni u kom slučaju nije pametno u trenutnoj epidemiološkoj situaciji , i sa ovim merama ići na slavlja slična dočeku Nove godine. Posle 20h samo sa kovid propusnicama može da se organizuje okupljanje u ugostiteljskim objektima. Verovatno će tako biti i za Novu godinu”, navodi epidemiolog i član Kriznog štaba Dr Predrag Kon.

“Ukoliko bi se promenila varijanta virusa koji cirkuliše, tako da se prenosi olakšano i među onima koji su vakcinisani, postavlja se pitanje koliko će biti veći rizik održavanja proslava U svakom slučaju treba biti racionalan i smanjiti rizik što je više moguće, jer sa ovom bolešću zaista nema šale”, zaključio je Kon u izjavi za B92.

On je potvrdio da je medicinski deo kriznog štaba vrlo čvrst po pitanju svojih stavova i predloženih mera, i uvođenje kovid propusnica u trajanju od 24 sata je “minimum koji može da se zahteva”.

FOTO: FoNet

O AUTORU