A ŠTA ĆE VAM NOVINARI? ŠTA ĆE VAM MEDIJI? VAMA JE BAŠ LEPO OVAKO. VOĐA BRINE O VAMA

Zna se! Veliki Vođa, ne može da se razboli. Njega je, dok je bio mali, majka ispustila u kazan sa čarobnim napitkom. Zato ne treba da se testira. A sad, tišina tamo!

PIŠE: Aleksandar BEĆIĆ 

Dragi moj Veliki Vođo, ukini, bre, pres konferencije. Ako nisi to mogao da uradiš za vreme Slobe, dok si bio ministar informisanja, uradi to sad, kad si bog i batina! Ukini! Nemaju nikakvu svrhu. Šta tu ima neko neposlušan da postavlja nedogovorena pitanja? Tišina tamo! Jasno? Ukini ih trajno. Ne samo za vreme vanrednog stanja. Nego i posle. Šta oni Tebe ima da pitaju? Ti na sve misliš! 

Rešenje koje imam je jednostavno:

Naravno, “služba” za “odnose s medijima” neka pošalje opširno saopštenje svim medijima. Kad bolje razmislim, šta ima da šalje svim medijima? Skratiti listu! Ušteda!

Dakle, Informer, Srpski telegraf, Alo, Kurir da dobiju sva saopštenja. Novosti i Politika da dobijaju skoro sva saopštenja. Preskočiti jedno nedeljno. Blicu poslati jedno, pa drugo preskočiti, pa opet poslati, pa preskočiti, pa… Jasno? A ovima što prave Danas… Njima ne slati ništa! Ne samo to, nego sprečiti njihov ulazak na sajtove koji su pod kapom Vlade Srbije.

Slično primeniti i na sajtove: Onaj ko navija za vlast (kao npr. Srbija danas (.com), Telegraf, Mondo i ostale “informativni” sajtovi) obavezno da dobiju SVE što im treba. CINS, BIRN, KRIK, Cenzolovka i ostala zapadno-soroševsko-plaćenička klika, uz onaj nova.rs sajt – skinuti sa svih listi. I staviti ih na crnu listu, naravno. Šta njih treba da interesuje kako se vi lavovski borite protiv medij… ovaj.. protiv COVID-19. 

Rešenje za televizije je još jednostavnije.

Angažujte jednog snimatelja. Dajte mu skafander. Sedite lepo pred njega, naravno, na bezbednoj udaljenosti. Ispričajte šta hoćete. Onako, poduže. Onda, ako je više učesnika u snimanju, odnosno ako imamo Tebe Vođo, Gospođu Fikus pored Tebe i neka dva nevažna lekara, neka svako koji sedi za tim stolom, neka pročita ceo tekst “u kameru”. Čisto da može da se bira ko će šta da pusti.

Pink da pusti sve. 

Prvo Vas Vođo, ali barem tri puta u udarnom terminu. Onda može u jednom terminu, kroz vesti, brata Brnabu.Al’ da ne bude u “prajm-tajmu”. Ona dva lekara… Pa… Oni i nisu važni. Valjda Vi znate bolje kako se leči Korona. Njih eto, da ne kukaju što nisu izašli na televizor, pustite samo tokom noći.

Ove ostale nacionalne televizije neka slede primer Pinka. RTS samo može da dobije i neki snimak ili povremeno da Vi gostujete. Kad nemate vremena za Željka Pinktrovića. Ipak su oni nacionalna TV kuća.

A ovi iz N1, Nove… Ma ko njih pita? I ko im, bre, daje da pitaju? 

Zna se! Vi, Veliki Vođo, ne možete da se razbolite. Vas je, dok ste bili mali, majka ispustila u kazan sa čarobnim napitkom koji je pravio Aspiriniks za Asteriksa i Obeliksa. Zato Vi ne treba da se testirate. Vama Danilov virus ne može ništa. Ne može ni virus koji je imala Biljana Srbljanović, ako razumete šta Vam kažem… Vi, Veliki Vođo, zahvaljujući tom napitku, umete čak i da letite avionom. Ako zatreba. Po respiratore. Koje ćete sami utovariti u avion koji ste par minuta pre toga spustili na pistu.  A pošto Vam čarobni napitak daje čudesne moći, onda ne treba da nas čudi što kažete “hajde da vidim da me neko zaustavi”. Ko god je čitao (ili gledao) strip (film) o Asteriksu i Obeliksu, zna kakvu snagu daje čarobni napitak.

Baš zato, Veliki Vođo, nemoj da se nerviraš.

Nego lepo, ukini konferencije za medije. Mislim, ionako na tim konferencijama za medije ima više dupeuvlakača nego li novinara i pravih medija. 

FOTO: predsednik.rs

 

O AUTORU