17. JUL 2021 – SRBIJA KAKVA JE BILA DANAS

Naprednjaci danas dominiraju u pregledu vesti. Ali, vredi ga pročitati. Zaista.

Iskreno, naprednjaci, nama je najviše žao upravo – vas. Vođa vam se toliko razleteo po zemlji zbog sastanaka sa “proširenim sastavima glavnih odbora” da je poruka jasna! Nema poraza! A samo vi možete da ga održite na vlasti. Za uzvrat, novi tromesečni ugovor u Javnom preduzeću. Dakle, opet kapilarni glasovi, preklinjanja, laganja, ucenjivanja, obećavanja… Sve za zlatno doba!

Ne, ne lažemo: stvarno je to napisao

Miroslav Petrašinović, visoki funkcioner SNS i predsednik Skupštine grada Kragujevca na svom fejsbuk profilu napisao “Jedna stranka, jedna zemlja, jedan predsednik, Aleksandar Vučić” (vidi levo). Za sve koji su izučavali nacizam – pitanje – da li se sećate Hitlerovog slogana “ein volk, ein reich, ein führer” (jedan narod, jedna zemlja, jedan vođa – op. aut.)? Liči, zar ne? U međuvremenu – izbrisao je status…

Kako li se danas osećaju bivši iskreni beogradski članovi Srpske radikalne stranke koji su krenuli za Vučićem? Oni zadrti, konzervativni desničari? Prvo im je šef bio “doktor” Nebojša, poznat u narodu po jednom nadimku i po tome što je nekad davno Vučiću nosio torbicu. A od danas im je šef Ana Brnabić. Dakle, Veliki Vođa je rasadio Fikus…

Poklonici Ivice Dačića (čitaj Socijalisti) proslavili 31. partijski rođendan. Moramo priznati da je gospon Koferče školski primer praktične primene političkih nauka. Znate ono: kako se iz blata, u koje te uvaljala nova vlast, pre nego te namažu katranom i pospu perjem, vraćate na vlast.

Danas je i rođendan Aleksandra II Karađorđevića. Prestolonaslednika bez prestola. Dvostruki rođendan: 76. životni, ali i dvadeseti kućni: pre tačno 20 godina vratio se iz Londona u Beograd, na Dvorski kompleks. Šta god ko mislio o njemu, mi mu želimo dobro zdravlje i dug život.

Posmrtni ostaci velikog Mistera – Radomira Antića, slavnog fudbalskog trenera, nakon petnaest meseci od njegove smrti, položeni u porodičnu grobnicu u Užicu. Od čoveka zbog kog se volela reprezentacija oprostili se Divac, Vidić, Stanković… Slava mu i večno hvala.

 

O AUTORU