16. JULI – SRBIJA KAKVA JE DANAS BILA

Nemojte da vas slika zbuni: Kakav je kvalitet vazduha u Srbiji – ne bi bilo čudo da uskoro moramo tako da se “oblačimo”. Više o tome u današnjem pregledu vesti.

Da krenemo sa ekološkim temama: Forin polisi u svom najnovijem izdanju izlazi sa tvrdnjom da je “Srbija postala prljava kineska deponija”. Samo da nam je znati: koliko ljude u Forin polisiju plaćaju Đilas, Šolak, Jeremić da pljuju po Vučiću? (Za svaki slučaj posle ovog pitanja stavićemo jedan 😆 da bi osetljivi čitaoci shvatili da se šalimo).

Nakon što su akademici SANU pisali vladi Srbije sa zahtevom da se otkrije dokle se stiglo s projektom Jadar, stigao odgovor. Ne iz Nemanjine 11, već iz Rio Save eksplorejšn. U pismu se navodi da “članovi SANU daju paušalne ocene i šire paniku”. Direktorka Vesna Prodanović Rio Save traži da se projektu priđe “holistički i multidisciplinarno”. Holistički pristup?! Pa ne bavimo se ovde alternativnom medicinom gospođo!

A sad politika. Veliki Vođa u niškoj hali Čair održao sastanak proširenog Izvršnog odbora za centralnu Srbiju kako bi ukazao “na trenutak u kome se nalazimo, da treba da se ponašamo odgovorno i ozbiljno”. Nekim novinarima pristup bio zabranjen. A članovi su mogli da uđu bez distance, bez maske, bez dezinfekcije… I onda raste broj zaraženih koronom?

Da nastavimo s politikom: Dragan Đilas, lider SSP dao intervju za Novu i rekao da opozicija na beogradske izbore u Beogradu mora da izađe u jednoj koloni, kao i da mora na proteste, a ne u bojkot, ako ne bude poboljšanja izbornih uslova. E sad će da krene gomila komentara “za tebe sigurno nećemo”, “svi su isti”, “šta ja jedan mogu da promenim”. Srbima se ugoditi ne može.

U beogradskoj opštini Vračar urušila se zgrada zbog nestručnog izvođenja radova na susednom gradilištu. Srećom, bez žrtava. Na Novom Beogradu privatno obezbeđenje se koškalo sa građanima koji nisu dali kamionu da uđe na gradilište u bloku 37. Šta ove dve vesti imaju zajedničko? Pa, investitore koji imaju člansku kartu SNS, zašto pitate?

O AUTORU