12. JUL 2021 – SRBIJA KAKVA JE DANAS BILA

Gospođa Fikus potpisala Memorandum o razumevanju i saradnji za proizvodnju Sinofarmove vakcine u Srbiji. Za utorak zakazan vanredni sastanak kriznog štaba. Četvrti talas Korone stigao. ITD. U trenutku kada je dobar deo populacije završio odmor. Kad su turistički radnici i ugostitelji proradili. Kada je EXIT završen. Podudarnost?

U Srbiju stiglo još 38.610 doza Fajzerove vakcine, javljaju nam mediji. A za koga vi to i dalje nabavljate ljudi, kad za vakcinaciju gotovo da nema više zainteresovanih? Ili nam zaista spremate neko iznenađenje?

U nedelju se, prema tabloidima, Marinika Tepić bahatila u Valjevu u poršeu koji joj je Đilas platio 155.000 evra. U ponedeljak je, nakon što je dokazano da porše ima valjevske tablice, pesma promenjena, pa je osmišljen “valjevski krimi tajkun koji je Mariniku vozikao po Valjevu”. Ko zna: možda sutra tabloidi ipak priznaju da je u pitanju laž.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio kako će Srbija morati da otkupi deo nekadašnjeg PKB zemljišta od Al Dahre “po deset puta većoj ceni”, jer će tu biti izgrađen deo auto-puta Beograd – Zrenjanin. Pa, Miroslave, ima se, može se, kako ne shvataš?

Portal nova.rs pita “šta se dešava u beogradskom SNS posle ostavke Stefanovića?” Ništa. Kao što se ništa nije dešavalo ni kad je Stefanović bio na čelu beograskog SNS. Ah da: priča se da se naslednik Velje Nevolje, Đorđe Prelić, sastao sa “navijačima” Partizana okupljenim oko “navijačke” grupe Principi. Ali to nema veze sa SNS. Ili ipak…?

Gosn Gljivica Koferče izjavio je na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom da je tokom sastanka sa evroparlamentarcima bilo “i ružnih reči koje su izgovorili pojedini predstavnici opozicije”. Gljivice, ije lepo lagati: za ružne reči bio je zadužen jedan poslanik naprednjaka… Kako se ono zove… Rističević? Marjan Rističević?

Za kraj, upozorenje: u utorak, sredu i četvrtak biće pakleno vruće. Ako baš ne morate – nemojte izlaziti. Čuvajte decu.

O AUTORU