11. JUL 2021 – SRBIJA KAKVA JE DANAS BILA

Ova nedelja bila je idealan dan za srpsku vladajuću garnituru. Narodu su mogli da proture kroz noge bilo šta, nikoga ne bi bilo briga. Jer – svi su gledali kako Nole po šesti put osvaja Vimbldon, a onda su, nakon kraće pauze ponovo zauzeli mesta ispred malih ekrana da bi otpratili ko će postati prvaci Evrope u fudbalu.

Na konferenciji za novinare Đoković je dao izjavu koje se “trese čitava Srbija”. Rekao čovek da ne zna da li će da putuje u Tokio, na Olimpijske igre. Nole, opet kidaš živce naciji, a naročito Velikom Vođi: on na tvoju medalju u Tokiju ozbiljno računa kako bi mogao da se hvali.

Za treću vest vezanu za Novaka, zaslužna je Aleksandra Joksimović, ambasadorka Srbije u Londona. Magistrica političkih nauka sa FPN-a, stručnjak za strateško komuniciranje (to piše u zvaničnoj biografiji) poželela je da čestita nacionalnom junaku. “Mogu li ja da čestitam, ja sam ambasadorka Srbije”, upala je u razgovor Novaka sa Vojvodom od Kembridža. Nole je pokazao da je bolji diplomata od nje: rukovao se s predstavnicom naše zemlje, ali je nastavio da razgovara sa Vojvodom.

Ako ste baš željni politike, evo nekoliko rečenica:

Gospođa Fikus rekla kako je Veliki Vođa podvukao crvene linije za dijalog sa Prištinom i poručila (mada ne znamo kome): ne igrajte se s tim. Rekla je i jednu tačnu stvar: Albanci sa Kosova zapravo ne učestvuju u pregovorima nego samo traže priznanje nezavisnosti Kosova (što su od prvog dana ponavljali i držali se toga kao pijan plota).

Šef Skupštine, Gljivica Koferče, poručio gostujući na jednoj televiziji da je “poređenje Holokausta sa Srebrenicom uvreda jer su ta dva događaja neuporediva”, kao i da “još nije istražen i procesuiran napad na Velikog Vođu iz 2015.  Brate mili, još nije istraženo ni kako i zašto su pripadnici Vojske Republike Srpske pobili onoliki narod.

O AUTORU