10 JUL 2021, SRBIJA KAKVA JE DANAS BILA

Samoproglašena pop diva Jelena Karleuša zapravo (za razliku od Cece) nije nikom iz medija zapretila tužbom. Ne znamo ni gde je, ni šta radi, niti nam je bitno. Samo smo hteli onako hteli da joj damo “naslovnu” sliku. Da vidimo kako reagujete na nju. A sad – sledi pravi pregled najvažnijih događaja.

Prema pisanju tabloida, Veliki Vođa je naredio ministrima Gospođe Fikus da budu na obeležavanju stradanja srpskog naroda u Oluji. “Ako je nekome važnije more, neka se ne vraća”, navode “pouzdani izvori” njegove reči. Koliko god to uistinu treba da bude moralna obaveza svih ministara, moramo da skrenemo pažnju da je Veliki Vođa (opet) prekršio Ustav ove zemlje. No, zar mislite da bi bilo ko u vladi poslušao Gospodu Fikus?!

Nego, kad smo kod Gospođe, ona je “htela da plače” zbog izjava potpredsednika vlade u Podgorici Dritana Abazovića. Kaže Gospoda Fikus da “ne može da veruje da iz Podgorice traže da se vodi računa i o tonalitetu naših izjava o Crnoj Gori”. Kako bismo vam rekli gospođo vršiteljko dužnosti… Abazović samo traži da se ne mešate u njihove unutrašnje stvari.

Rudnik Jadar kompanije Rio Tinto je gotova stvar. Ni pravi ustanak ne bi mogao mnogo toga da promeni. Ako ne verujete, razmislite zašto Evropa tako sporo “podržava” pregovore o izbornim uslovima i zašto insistira na tome da opozicija sledeće godine ne bojkotuje glasanje?

Kad smo kod pregovora: Gljivica najavio nastavak pregovora za septembar. Istovremeno, opoziciji poručio da “bude realistična sa predlozima”. Dr Gangula je svojim bivšim prijateljima poručio da “nije shvatio  zahteve opozicije” ni šta je to tako loše u izbornim uslovima. Toliko o evropskoj demokratiji.

Naši mladi košarkaši (U19) su ostali bez finala na Svetskom prvenstvu. Čeka ih borba za bronzu. No, pošto košarka više nije “in”, oštrimo se za Novaka na Vimbldonu. I za finale EP u fudbalu.

 

 

O AUTORU