VUČIĆEV CIRKUS CORONA

FOTO: predsednik.rs

PIŠE: Aleksandar BEĆIĆ 

Zašto, bre, Vođo? Zašto od svega praviš cirkus, da mi je znati? Zbog čega misliš da si za sve zaslužan? Vidim, zapravo, da nemaš nameru da popustiš. Da i dalje deliš ovu Srbiju na one koji te podržavaju i one koji te ne podržavaju. 

Deliš, bre, Srbiju one koji te obožavaju kao da si reinkarnacija Tita (vidim, ni od komunista u poslednje vreme ne bežiš) i na one koji misle da si zlotvor.

Deliš, bre, Srbiju na one koji su se vratili u Srbiju i na one koje su ti povratnici preko domina zarazili… Dokle? Zašto pljuješ po ljudima koji su morali iz ove zemlje da odu kako bi našli način da zarade pare?

Bio si, Vođo, danas u Novom Pazaru. Da podeliš respiratore, maske, medicinsku opremu. Da kažeš narodu “kako vodiš računa o njihovom zdravlju”.  Da će država da gradi prugu, da poveže Pešter s Beogradom i Sarajevom, da će država da stavi kamen temeljac za klinički centar…

Dakle, kampanja, Vučiću? A čemu to, Vođo? Zar nisi rekao da ovo nije vreme za politiku? Zar nije ta podela respiratora (što je zaista divna vest) mogla da prođe bez tvoje posete? Bez tvog samoreklamiranja?

Znaš, Vođo, pored najbolje volje nisam nigde u Ustavu Republike Srbije, a ni u Zakonu o Predsedniku Republike Srbije uspeo da pročitam da je posao Predsednika Republike da u vreme vanrednog stanja paradira po zemlji. 

Zašto si, onda, Vođo, došao u Novi Pazar? Kome da se dodvoriš? Onima kojima si devedesetih obećavao kako će za jednog ubijenog Srbina biti ubijeno 100 Muslimana? Ili da im objasniš da bez tebe respiratora ne bi bilo?

Kako ti je, Vođo, osmeh na licu zaigrao kada si rekao kako će za deset ili dvadeset godina neko u Pazaru reći “A to su oni respiratori što je Vučić dopremio…”

Nisi ih ti dopremio, Vođo: nije tvoj posao da deliš respiratore. To treba da uradi Vojska. Takvo je vreme. 

Ovako – ti si doveo u direktnu opasnost ljude koji te prate: Zlatibora Lončara, Rasima LJajića i sve one koji idu uz njih. Naravno, i svi oni koji su vozili i obezbeđivali tebe i tvoju svitu. Da ne govorimo o tome da je u Novom Pazaru danas bilo mnogo dovedene policije, koja je obezbeđivala tvoju posetu.

Ti si doveo u direktnu opasnost i onu elitnu ekipu ljudi koji svojim životima brane tvoj. 

Ti si, na kraju krajeva, u direktnu opasnost doveo i sebe: To što meni ne prija činjenica da si ti predsednik Republike Srbije je moj problem. Izabrali su te. I zato – ti ne smeš da se zajebavaš sa svojim životom jer je to život predsednika države.

Član 115 Ustava Republike Srbije jasno kaže: “Predsednik Republike ne može obavljati drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost”. 

Nemoj onda  da izigravaš klovna u cirkusu Korona. Nemoj da vodiš svoje podguzne muve od samozvanih, lažnih novinara da postavljaju namontirana pitanja na koja ti, tobož, nećeš da odgovoriš jer “nije vreme za to”. I Vođo, stavi tu masku i rukavice onako kako to zahtevaju propisi. Nos mora da bude pod maskom. Jasno? 

 

O AUTORU