VLADIMIR VUKČEVIĆ: POTPIŠIMO APEL “ZLOČIN JE ZLOČIN”

Prvi tužilac za ratne zločine u Srbiji Vladimir Vukčević pozvao je na potpisivanje apela “Zločin je zločin!” protiv veličanja ratnih zločinaca.

On je upozorio da takva politika gura Srbiju u nove sukobe. Apel je potpisalo više od 50 javnih ličnosti, a svi zainteresovani ovaj apel mogu da potpišu OVDE.

U apelu je navedeno da je „država Srbija izložena pokušaju vraćanja u ratne devedesete godine (prošlog veka)“, navodi portal nova.rs.

„Uvereni smo da takva politika Srbiju gura u nove sukobe, ali i da društvo u Srbiji vodi u sve oštrije i nepomirljivije podele i konflikte, u kom građani i građanke neće uživati osnovnu ličnu bezbednost“, navodi se u apelu.

Dodaje se da izjave najviših državnih zvaničnika da Srbija neće izručiti ili pred domaćim sudovima procesuirati optužene za ratne zločine, među kojima su i osobe sa Interpolovih poternica, predstavlja „najgrublji šamar“ vladavini prava i žrtvama ratnih zločina „ne samo u regionu, već i u samoj Srbiji“.

„Na sve to, ćutanje onih koji se predstavljaju kao politička i društvena alternativa sadašnjem režimu, predstavlja jasan znak da je nacionalistički konsenzus većine političkih faktora u Srbiji dostigao zabrinjavajuće dimenzije“, piše u apelu.

FOTO: Media Centar 

O AUTORU