PIŠE: Dule NEDELJKOVIĆ 

Sećam se tombole na Bulbuderu, bila je u ulici paralelnoj sa ogradom Novog groblja bliže Severcu. Lokal u koji niko normalan ne ulazi, svake večeri bio je prepun. To je bio neki penzionerski kutak na zidu tog lokala bio je ispisan grafit “Društvo mekih kita”.

Jednom smo ušli ortak i ja, tamo nema sokova samo pivo, špriceri i jeftina žestina po bagatelnim cenama. Ja sam glup za tombolu i seo sam u neki ćošak.

Radio sam se vinjkom i pivom, ortak navučen na sve poroke je uzeo listić i neko mu je dao olovku. Bilo je zadimljeno kao u oblaku. Brojeve je izvlačio neki čika, verovatno sudija u penziji. Bio je skockan po poslednjoj modi iz šezdesetih. Seda kosa i sivi brkovi davali su mu dozu autoriteta.

I krene tako on da čita brojeve: “Dva…sedamnaest…trideset…dvadeset pet…”, ja se već malo ukunjao, gotivno je bilo unutra toplo, memljivo, cirka me je radila, ma lepota.

A onda detonacija. Sudija je pročitao broj: “Dvadeset osam”, i cela kafana (šta li je to već) u glas mu odgovori: “Na kurcu te nosam!”. Ja se nasmejem, ali nikom drugom to nije bilo zanimljivo. Idu tako brojevi, dođe do: “Osam!”, opet svi grlato: “Na kurcu te nosam!” Celo veče, ceo mesec, godinama je taj deo Bulbudera odzvanjao sa: “Na kurcu te nosam!”

Zašto ovo pišem?

Zato što smo se pre neki dan posle sahrane ortaka smejali na glas našoj drugarici koja je rekla da je boli glava kao da ima nešto u njoj. Pre toga sam joj ja rekao da je lepa, a neko joj je pohvalio frizuru. Meni su upućeni komplimenti: “Dobro izgledaš”, “Fino si se fucnuo”, “Blago vama muškarcima kako lepo starite a vidi nas.” “Kako ti je majka? …umrla, spasila se…”. Čulo se: “Još uvek je ova Dragana dobra riba…”, “Peđi se ne isplati da izlazi sa groblja…”

Samo ovaj gornji pasus po Novom Kretenskom Poretku sastoji se od višegodišnje robije. Samo u ovih par rečenica ima prepuno seksizama, uvreda, jezik nije inkluzivan.

Teška vremena nam predstoje. Ljude su uterali u logore, čeka se plin. Slobodni pokušavaju nešto i nekoga da ubede, ali razumljivi inat i bes će nas oterati sa planete.

“Udri bogataša”, pevali su Idoli dok je onaj kreten zvečkao i gledao bulju u koju će da uskoči. Sve vaše jebene političke korektnosti od 2000 do danas su rezultrirale talogom u kome smo.

Terajte se bre u pičku materinu!

A kada krenete u galop neslobode povedite sa sobom i ovo roblje koje nam je od života napravilo groblje. Kako ja deci da objanim šta znači “Sloboda&Čast“, dok je doktor Kon na slobodi?

Da li ste svesni da su svojim nečinjenjem mudraci iz Kriznog štaba uspeli da sjebu nadu u pobedu?

Umesto da se sami povuku, ili ih neko otera oni nas svojim protokolom vode u propast. Imamo vakcine, imamo svoja tela. Ako neko hoće da prkosi smrti neka ga, barem neće umreti zaključan i vakcinisan.

Opet ide narativ da su se pametni vakcinisali. Izvinjavam se, ima i nas glupih imunizovanih. Vaš motiv je verovatno život, a moj da kada uđem u fajt ne poginem od nečije pljuvačke.

Lep vikend vam želim, odoh u Beograd na vodi na kafu. Tamo sve radi, oh’ ti srpska pameti u izolaciji.

Zar vas nije blam koliko ste ponizni?

O AUTORU