PREMINUO PEVAČ PARNOG VALJKA

Otišao je i Aki Rahimovski. Za one koji su slušali i slušaju muziku – ne treba više napisati. Znaju koliko je rok muzika Balkana izgubila njegovom smrću. Za one koji slušaju neke nove ritmove, u skladu s njihovim godinama – kratko pojašnjenje: umro je čovek uz čije su se pesme vaši roditelji (ako ništa drugo) barem jednom poljubili. 

Smrt ga je pokosila. Jutros mu je pozlilo, otišao je u bolnicu i – umro. Uzroci još uvek nisu poznati, ali ostaje upisano da je pre nekoliko godina Rahimovski imao težak moždani udar, od kog se uspešno oporavio i nastavio s nastupima.

Čak je pre dve godine uspeo i po treći put da postane otac: sa svojom 27 godina mlađom (trećom) izabranicom dobio je ćerku, koju je dugo čuvao od očiju javnosti.

Informaciju o Akijevoj smrti potvrdio je Damir Osredečki, njegov menadžer, koji je precizirao da je Aki preminuo u bolnici u Novom Mestu, kao i njegov bend, s kojim je nastupao više od četiri decenije.

Teško da će se ikad pojaviti neko ko je sa toliko snage, energije i osećaja za publiku mogao da vodi bend kroz čitavu turneju koncerata.

Teško da će se ikad pojaviti još neki pevač koji je tako mnogo emocija umeo da izbaci kroz pevanje. Nije se štedeo.

Potpisnik ovih redova propustio je njegov poslednji nastup u Srbiji – pre četiri godine u Čačku u okviru festivala Priča. Bio sam siguran da će – čim korona utihne – Parni valjak doći u Beograd da svoje (sada već omatorele) fanove razveseli.

Zbogom Aki.

(izvor: Kultura381)

O AUTORU