PITANJE ZA MINISTRA POLICIJE: KO JE OVAJ BANDIT?

Baš me interesuje… Da li se sećate one pesme – ja sam ja, Jeremija, prezivam se Krstić? Major policije na slici ne verujem da se zove Jeremija, ali se preziva Krstić. I na žalost – jeste, major je. U policiji moje zemlje

PITA: Aleksandar BEĆIĆ

Poštovani gospodine ministre Vulin, obraćam Vam se u skladu sa članom 170, paragraf 4 Krivičnog zakonika Srbije, kao novinar i pisac, u isto vreme kao građanin Republike Srbije koji se obraća ministru u Vladi Republike Srbije. 

S obzirom na to da bi Pokret Socijalista (barem ako je suditi po imenu) morao da bude politička organizacija koja se zalaže za ravnopravnost ljudi, a naročito za ravnopravnost polova, pitao bih Vas nešto.

Pre dva dana u našoj zemlji je obeležen Dan borbe protiv nasilja nad ženama. I svima su nam bila puna usta poštovanja prava žena. Zato me interesuje, poštovani gospodine ministre, ko ti je ovaj majmun u časnoj uniformi srpske policije? Odakle mu čin majora? Preziva se Krstić, ministre Vulin. Piše mu. Zove se isto kao Vi. Kao Vaš Veliki Vođa. Kao ja, uostalom. I radi kao komandir u Savskom Vencu.

Borba za ravnopravan položaj žena na policijski način

Šta je uradila ta žena koju je ovako nežno prebacio preko bankine auto-puta? Pljunula ga? Uvredila? Izvršila huliganski napad na lice? Ometala ga u obavljanju dužnosti? Predstavljala pretnju po bezbednost ili javni red i mir Republike Srbije?

Znate, gospodine ministre, isti taj Krstić gurao je još neke ljude očito želeći da isprovocira reakciju među demonstrantima. Ima tih super-revnosnih službenika koji bi hteli da u sazivu sledeće vlade da dobiju mesto – recimo – načelnika nekog većeg odeljenja (barem) ili (možda) mesto državnog sekretara u Ministarstvu kom pripadaju?

Evo još malo tog vašeg majmuna, ministre. I još jednom: pozivam se u ovom pisanju na član 17o. Krivičnog zakonika Republike Srbije – stav 4.

Borba za ravnopravan položaj muškaraca na policijski način

Hajde da se ne bavimo ipak muškarcima. Oni su krenuli na demonstracije. Gurale se delije. Mogla da padne šorka. Šta ima veze. Vratimo se ženama, ministre. Ženama. Onoj devojci koju je onaj majmun u časnoj uniformi časne srpske policije bacio preko ograde.

FUJ, ministre. Fuj.

U Srbiji je od januara do oktobra ove godine 17 žena ubijeno u nasilju u porodici, pokazuju podaci Ministarstva unutrašnjih poslova, dok je tokom epidemije korona virusa zabeleženo 30 odsto više prijavljenih slučajeva nasilja.

Hoće li ovaj idiotski potez pripadnika Vašeg ministarstva, gospodine ministre, proći nekažnjeno? Ili će možda, neko (možda taj idiot) podneti tužbu protiv mene, zato što ga nazivam idiotom u časnoj uniformi srpskog policajca?

E, vidite, gospodine ministre Vulin. Da vam olakšam: sve ovo što sam napisao, uključujući i  kvalifikaciju da je osoba u časnoj uniformi srpskog policajca majmun (ili barem idiot) nije kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije. Već sam proverio. Ne pitajte kako.

O AUTORU