OPTUŽENI PROMENIO PRIČU

Optuženi pred sudskim većem može da laže, izmišlja, ćuti, ali i da govori istinu, navedeno je u zakonu, a po svemu sudeći, Neđeljko Đurović (30), okrivljen za teško ubistvo Miloša Mileusnića, studenta iz Čačka, iskoristio je prvu mogućnost i totalno obrnuo svoju prvobitnu izjavu.

Naime, Đurović je odmah posle hapšenja zbog sumnje da je 27. januara 2019. ujutro, u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu, nasmrt izbo Miloša Mileusnića, priznao delo. Dva dana kasnije, na saslušanju pred tužiocem, izmenio je iskaz i negirao ubistvo. Pri tom stavu ostao je i skoro 13 meseci kasnije, iznoseći svoju odbranu na sudu.

Upravo je prva promena u slučaju Neđeljka Đurovića to što je na suđenju negirao zločin, dok je posle hapšenja priznao da je ubio studenta iz Čačka.

Đurović je, kako su mediji pisali posle njegovog hapšenja, u policiji ispričao da je njegova žrtva slučajna te da je mladića ubio iz ličnog nezadovoljstva, kao i da ga nikada pre te večeri nije video. Nakon hapšenja, ispričao je da je te kobne večeri vreme provodio na društvenim mrežama i shvatio da je nezadovoljan životom, pa je besan izašao na ulicu s namerom da nekoga napadne. Mileusnića nije poznavao, već je on bio prva osoba na koju je naišao, naveo je posle hapšenja Đurović. Nedugo zatim, promenio je priču.

– Nemam veze sa zločinom, nisam 27. januara 2019. rano ujutru nasmrt izbo nožem Miloša Mileusnića ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu. Mileusnića nisam poznavao i njegovu fotografiju video sam u novinama – rekao je u svojoj odbrani Đurović.

Na suđenju nijednom rečju nije pominjao lično nezadovljstvo niti da je nameravao da nekoga napadne, već je ranu jutarnju šetnju opravdao time da mu se nije spavalo, a da je napolju bio sneg, što je za njega bilo lepo vreme.

Posle hapšenja, Đurović je čak policiji pokazao gde se oslobodio noža kojim je usmrtio Mileusnića, ali je kasnije to negirao. U prvobitnom iskazu rekao je da je besan izašao iz stana i da je pored ostalih stvari poneo i nož. Na suđenju je za otiske prstiju i svoje biološke tragove na njemu, optužio policiju navodeći da ga je “ona tamo odvela i naterala da se slika sa njim”, negirajući da je to bilo na dobrovoljnoj bazi.

O AUTORU