NOVI CRNI REKORD SRPSKOG ZDRAVSTVA

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je koronavirus potvrđen kod još 7.041 osobe, a od posledica zaraze preminuo je 61 pacijent. U bolnicama je više od 7.000 ljudi, a na respiratorima 254 osobe.

Direktor Kliničkog centra Srbije prof. dr Milika Ašanin rekao je za RTS da je primetan trend povećanja pregleda u kovid ambulantama u Beogradu za 60 odsto, kao i da je sistem prenapregnut.

“Pacijenti stalno pristižu, čeka se da se isprazni neki krevet. Situacija i u gradu i u zdravstvenim ustanovama je prenapregnuta. Poslednjih nedelja u kovid ambulantama trend u Beogradu povećava za 60 odsto. Imali smo tokom dana u kovid ambulantama oko 3.500, a sada ih bude i 6.200”, naveo je Ašanin.

Epidemiolog i Član Kriznog štaba Branislav Tidorović kaže za RTS da će krajem sedmice doći do jednog laganog smirivanja. Ističe da se zaravnjenje krive ne može očekivati pre polovine decembra.

Premijerka Ana Brnabić ponovila je da nije mogla da zabrani nikome da ide u kupovinu na “Crni petak”, ali da ne može da razume i ne može da odobrava neodgovorno ponašanje.

 

O AUTORU