NOVE ODLUKE VLADE O ULASKU U SRBIJU ZA VREME PANDEMIJE

Državljani Srbije kao i dosad mogu da uđu u zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na korona virus, ne stariji od 72 sata, a ukoliko bez urađenog testa uđu u zemlju, u obavezi su da 14 dana provedu u samoizolaciji, odlučila je Vlada Republike Srbije.

Državljani Srbije koji u zemlju uđu iz inostranstva bez negativnog PCR testa, taj test će moći da urade u zemlji i, ukoliko je negativan, prekinu dvonedeljnu izolaciju.

U periodu samoizolacije građani imaju mogućnost da testiranje obave u nekoj od referentnih laboratorija u zemlji i ukoliko je test negativan, prekinu samoizolaciju, navodi se u saopštenju Vlade.

Članovi vlade usvojili su i izmenu odluke o ograničenju visine cena i marži osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme, kojom se rok važenja te odluke produžava za još 30 dana.

Kako bi se sprečile zloupotrebe i neopravdano podizanje cena, vlada je definisala spisak proizvoda čije se cene ne smeju povećavati.

“Imajući u vidu činjenicu da je preporuka lekara da se i dalje nosi lična zaštitna oprema, vlada je ovom odlukom obezbedila da se cena ove opreme ne povećava”, dodaje se u saopštenju.

O AUTORU