MARKO ŽIVIĆ: JOŠ JEDNA ŽRTVA BOLESTI U KOJU MNOGI NE VERUJU

Srpska pozorišna, televizijska i filmska scena ostali su danas bez velikog borca. Bez Marka Živića. Čoveka koji je pobedio rak pre nekoliko godina. Čoveka koji nije uspeo da pobedi koronu. 

Imao je osmeh koji osvaja. Imao je toliko talenta da je mogao da ga prosipa niz ulicu, po sceni, u objektiv kamere. Onog nenametljivog talenta. Mogao je da bude i prosjak i kriminalac i heroj. Mogao je da nas rasplače i nasmeje. Znao je da prenosi svoju ljubav prema glumi.

“Danas je u Beogradu preminuo prvak našeg pozorišta Marko Živić. Hvala mu za sve i večna mu slava. Dragi Marko, zauvek ćeš biti sa nama”, naveli su u svom oproštaju članovi njegovog matičnog pozorišta, Beogradskog dramskog pozorišta.

Pre nešto više od tri nedelje ustanovljeno je da je pozitivan na koronu. Nakon pozitivnog PCR testa primljen u bolnicu, gde je dobio odgovarajuću terapiju, na koju je dobro reagovao. Na lični zahtev pušten je na kućno lečenje, međutim, njegovo zdravstveno stanje se preko noći pogoršalo, pa je ponovo primljen u bolnicu.

Tri nedelje bio na bolničkom lečenju zbog koronavirusa. Svi parametri su mu bili veoma loši, posebno krvna slika, a imao je i obostranu upalu pluća.

Navodno, dodatnu komplikaciju mu je napravila bakterija digestivnog trakta.

Glumac Marko Živić priključen je 11. oktobra na respirator i lekari Kliničko-bolničkog centra “Dr Dragiša Mišović” borili su se za njegov život do poslednjeg trenutka.

FOTO: Medija Centar
IZVOR: Kultura 381

O AUTORU