LIFFE IZBOR: FILMOVI KOJI SE U LESKOVCU OVE GODINE NE SMEJU PROPUSTITI

Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala filmske režije LIFFE održaće se od 25. do 29. septembra na nekoliko lokacija u Leskovcu i onlajn.

Na taj način će i publika van Leskovca moći da uživa u najboljim filmskim ostvarenjima iz regiona nastalim u poslednjoj godini, ali i da se podseti pobednika ranijih festivalskih izdanja u posebnom programu na onlajn platformi. U okviru ovog programa će takođe biti prikazani i naslovi iz kategorije nezavisnog filma. Preporučujemo vam filmove koji će biti prikazani na onlajn platformi Moj OFF, a koje ne smete propustiti u okviru ovogodišnjeg izdanja.

Takmičarski program
Glas / Nedelja, 27. septembar u 21.00
Ognjen Sviličić / Hrvatska, Severna Makedonija, Srbija

Uloge: Franko Jakovčević, Belma Salkunić, Karla Brbić, Barbara Vicković, Igor Kovač, Goran Bogdan, Stipe Radoja, Josip Lukić, Karla Mucci, Mia Petričević

Novi film jednog od vodećih hrvatskih reditelja donosi priču o Goranu, tinejdžeru čija majka odlazi da radi u inostranstvo, a njega šalje u katoličku školu. Međutim, po dolasku u katolički internat Goran se susreće sa pritiskom da se prikloni instant-religiji koja se ovde nameće. Čvrstog stava da vera ne sme da bude prisilna, on pruža otpor svojoj okolini, čak i kad se svi okrenu protiv njega.

Selekcija Pobednici
S one strane Utorak, 29. septembar u 17.00
Zrinko Ogresta / Hrvatska, Srbija

Uloge: Ksenija Marinković, Lazar Ristovski, Tihana Lazović

Pre 20 godina Vesna se s decom preselila u Zagreb, bežeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Međutim, nakon jednog neočekivanog poziva, na površinu će isplivati tajna koju je sve te godine pokušavala da sakrije. Ovome treba dodati i nasleđe ratnih sukoba i hrvatsko-srpskih ratnih i drugih neslaganja s kraja prethodnog veka, a sve to posmatrano prevashodno na planu intimnog. Reč je o hrabroj i potpuno novoj, drugačijoj analizi ratnih i posleratnih događaja nakon 90-tih, ali i višeslojnom prikazu političke prošlosti i sadašnjosti.

Nezavisni film
Revolt Utorak, 29. septembar u 23.00
Aleksandar Rajković / Srbija       

Uloge: Milan Vučković, Ivan Zekić, Bojan Krivokapić, Pavle Jerinić, Miloš Pjevač, Dara Džokić, Nađa Maršičević, Nina Grahovac, Svetozar Cvetković, Milan Caci Mihajlović, Dušan Janićijević, Bane Tomašević, Ana Sofrenović, Nenad Ćirić i drugi

Priča prati grupu beogradskih gubitnika, mladića bez perspektive, koji nezadovoljni svojim životima odlučuju da podignu revoluciju. U ovoj drami sa elementima komedije, mladi se pozivaju na pobunu, buđenje i promenu svojih života. Do sukoba са policijom dolazi na platou ispred Filozofskog fakulteta, nakon čega upadaju u Skupštinu Srbije za vreme zasedanja. Kako strani mediji prenose ove događaje, tako se prenosi i ideja revolta među mladima širom sveta.

Više informacija o programu možete naći na FB stranici festivala: https://www.facebook.com/LIFFELeskovac/

O AUTORU