IMA LI VAŽNIJIH VESTI U OVOJ ZEMLJI OD NEČIJEG FIZIČKOG IZGLEDA?!

Da, kad je neko javna ličnost, onda mora da bude spreman na komentare o izgledu, stavovima, postupcima… Ali, ljudi, dajte barem malo mere! 

Danas je na meti tabloidnih portala (uključujući, na moju žalost, i portal nova.rs koji voli za sebe da navodi kako je objektivan), Kristina Kovač. I njen izgled.

Na stranu što Kristinu lično poznajem: ne branim je, jer, to sama sasvim dobro ume da uradi. Ali, postavio bih nekoliko pitanja urednicima raznih portala (a već vidim i sutrašnjih izdanja “novina”):

1) Da li je u Srbiji zaista toliko važna vest kako Kristina Kovač “više ne liči na sebe” (što je uzgred, notorna glupost)?

2) Ako je vest o nečijem fizičkom izgledu toliko važna, zašto ne stegnete m**a rođaci, pa objavite kako Zorana Mihajlović više ne liči na sebe? Ili recimo, Darija Kisić Tepavčević? Još bolje: zašto ne objavite tekst sa uporednom analizom fotografija Gospođe Fikus sa naslovom “Cela Srbija zgrožena…” pa dopišete šta treba? Ili nešto slično sa Velikim Vođom uz naslov preko cele prve strane (digitalne ili štampane) NAČISTO PROP’O?!

3) Šta je trebalo da uradi Kristina K? Da postane “plastik-fantastik”? Da “fotošopira” svoje slike do iznemoglosti da bi bila u skladu sa vašim očekivanjima?

4) Najvažnije pitanje: ODAKLE vam pravo da objavljujete bez dozvole fotografiju sa privatnog profila na kom se nalazi Kristinina maloletna kćerka?! Zaboravili ste na neka pravila? Zakone?

Tužno.

Bavite se, bre, važnim stvarima. A ne nečijim izgledom. A on mene (u konkretnom slučaju) podseća na ženu koja je srećna. I koja lepo stari.

O AUTORU