GRUDI NJENE BALKANSKE… ATOMSKE…

PIŠE: Marko MARJANOVIĆ

Zbog žena su se neki ratovi vodili, a neki i obustavljali. Uvek su to bile žene koje svojim izgledom privlačile pažnju. Neke i intelektom. U Srbiji, naročito. Mislim na izgled, pre svega.

Kao „bomba“ je odjeknula vest da je na poziciju PR-a u Direktoratu za radijacionu i nuklearnu energiju postavljena Snežana Dakić.

Voditeljka, manekenka (?!), influenserka (?!), poznata po nadimku Sneki Daki. Jedno vreme vlasnica „najboljih nogu“ na sprskoj medijskoj sceni.

Znam da ćete vi, zlobnici iz opozicije da osudite ovaj potez potez Direktorata. Ali, nemate vi pojma.

Pa, žena je „bomba“. I to atomska. Mislim, nekad kažu i bila. Zato se sigurno se razume u radijaciju i nuklearnu energiju. Sklon sam da poverujem dau nekoj Lui Viton torbici da ima i onaj legendarni „crveni taster“ za ispaljivanje nuklearki!

Pa da vidim da nas neko napadne! Ne budite smešni. Naše predstavnice u ministarstvima će grudima da jurišaju na neprijatelje da zaštite sve nas.

Vidim da ste malo nepoverljivi u stručnost uposlenih dama.

Eto, neki tamo sumnjaju u kvalitete Biljane Popović Ivković. Ta vam je državna sekretarka MUP-a (na slici s uniformisanim pripadnicama policije). I žena odavno bivšeg funkcionera Slobinog SPS-a, Branislava Ivkovića, koji je preleteo kod Gospodara Vučića.

Kažu, ponavljala je razred u srednjoj ekonomskoj školi. Pa šta?! Stvarno ste… Mislimmmm…

Onda se učlanila u najnapredniju stranku, i munjevito napredovala. A kako je napredovala, tako je paralelno i sticala obrazovanje. Jeste da je u SNS, ali sigurno joj to nije bila preporuka za napredovanje u poslu. Nego, znate šta? Vi meni, dragi policajci, delujete pomalo ljuboomorno kad pomislite na Bilju i… Čika Baneta.

Dobro, jeste malo pomogao. Čovek je na kraju krajeva bio fakultetski profesor. Pa, zar vi ne biste? Policijo,  pade mi na pamet jedna stara srpska pošalica: „Bez starca nema udarca“.

Da ne bude nekih aluzija, tu mislim na intelektualne udarce i urođeni šarm.

Omiljeno uhlebljenje za naše lepe, pomalo kontroverzne dame nalazi se na adresi Ministarstva spoljnih poslova.

I siguran da u tom ministarstvu obavljaju važnu funkciju za građane Srbije. I sve su kvalifikovane i dobro obučene. Ne mislim obučene u smislu garderobe, nego edukovane, prošle razne obuke.

Eto recimo – prva koja mi padne na pamet je Dušica Jevđenović.

Kako da zaboravim na lepu devojku koja je pretila policiji suzavcem, opire se hapšenju i poziva na diplomatski pasoš koji joj je omogućio tadašnji predsednik Tomislav Nikolić?

Vidite da je bila obučena? Naročito je pažljivo slušala lekciju “Kako izbeći hapšenje u inostranstvu mašući diplomatskim pasošom”. Kažem vam: Dušica je duša od devojke. Kažu – starleta. Opet čista ljubomora i zavist. Nije Toma, ta starina sede glave bio blesav.

Dobro, znam, nije Dušica jedina. Ima u tom Ministarstvu i zapisano da je jedno vreme platu primala i Vanja Hadžović. Šta, zaboravili ste kako izgleda? Evo:

Bez ljutnje, već na prvi pogled ova mlada dama ima sve atribute da bude u ovom ministarstvu. Pa ko da skine pogled sa njenih… Argumenata?

Izvanredno obučena da zbuni i šarmira ministre spoljnih poslova drugih država.

Mislim, da je, sirotu, skloniše sa ovog mesta zbog hapšenja nekih momaka iz već legendarnog škaljarskog klana.

Ja verujem da se zatekla tu slučajno. Jer, ipak je pre toga morala da prođe bezbednosne provere. Tako se radi svuda, pa i kod nas! Molim lepo!

Ovi iz SPS imaju istančan ukus za kadriranje. Taj ukus naročito dolazi do izražaja kada se krene u akcije zapošljavanja prema stranačkim knjižicama. Socijalisti su bili najveći stručnjaci da zaposle devojke, mlade dame sa “bogatim” radnim iskustvom u diplomatiji, PR menadžmentu i sl.

Idealna članica Saveta za spoljnu politiku, međunarodne odnose i regionalnu saradnju SPS, gđa Jovana Jeremić, bivša verenica funcionera SNS Vojislava Miloševića. Prethodno zanimanje, voditeljka rijalitija „Parovi“.

Ja potpuno verujem u njenu sposobnost da vodi spoljnu politiku, da se bavi  međunarodnim odnosima.

Pa, kad je mogla da drži pod kontrolom razjarene učesnike rijalitija, pa diplomate su za nju mačiji kašalj.

Dakle – nema summnje: SPS vodi računa o ženama. Posebno o devojkama, zaključili ste i sami. Ali, bilo bi nepravedno da se i ova mlada nada srpske politike ne nađe u ovom tekstu.

U pitanju je Jelena Samardžić, po funkciji Član Predsedništva Foruma Žena SPS-a i zaposlena u JP Srbijašume!

Pored tetoviranja imena našeg najboljeg političkog pevača, jedan od mnogobrojnih njenih kvaliteta su i pisanje stihova. Čak je svom omiljenom političaru i pevaču darivala sledeće:

ODA IVICI DAČIĆU

„Došao je i taj dan,Ivica se budi nasmejan.
Stigao vozač, u Vladu kreće, niko nema sreće veće.
Njega više brige ne more,Ružić i Antić mogu na more.
U Vladi on sad mirno sedi, briga nema, zašto i ne bi?
I u teretanu može da krene, našeg Ivicu vole sve žene.
Dok zategne telo, dobiće mišiće. Svaka cica njegova biće.
Svi ponosni na našeg šefa,kod nas sujeta ne cveta.
Onaj njegov osmeh blagi,svima nama uzdah mami.“

Živeli!

O AUTORU