GRANICE ZATVORENE za putnike iz još sedam zemalja Evrope

Vlada Srbije donela je odluku da se stranim državljanima koji dolaze iz Francuske, Nemačke, Slovenije, Austrije, Španije, Grčke i Švajcarske privremeno zabrani, odnosno ograniči ulazak i kretanje radi zaštite od korona virusa.

Privremena zabrana ulaska u Srbiju ostaje za strane državljane koji su boravili u Kini, Koreji. Precizirano je da se ona odnosi isključivo na osobe koje su boravile u provinciji Hubej, gradu Degu i provinciji Severni Gjongsang Republike Koreje.

Takođe ostaje na snazi zabrana privremenog ulaska u Republiku Srbiju za strane državljane koji su boravili u Italiji, Islamskoj Republici Iran i Rumuniji.

DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE koji dolaze iz država, odnosno područja prepoznatih kao žarišta epidemije virusa COVID-19 (nabrojane oblasti i države na početku teksta) određuje se obavezna mera stavljanja pod zdravstveni nadzor u trajanju od 14 dana – izolacija u kućnim uslovima.

STRANIM DRŽAVLJANIMA koji dolaze iz država, odnosno područja označenih kao žarišta epidemije virusa COVID-19 – provincije Hubej u Narodnoj Republici Kini, grada Degu (Daegu) i provincije Severni Gjongsang (North Gyeongsang) u Republici Koreji, Švajcarske Konfederacije, Republike Italije, Islamske Republike Iran, Rumunije, Kraljvine Španije, Savezne Republike Nemačke, Francuske Republike, Republike Austrije, Republike Slovenije i Republike Grčke – privremeno se zabranjuje ulaz u Republiku Srbiju.

O AUTORU