ĆUTA IZLAZI NA IZBORE, ZAJEDNO ZA SRBIJU GA PODRŽAVA

Pokret Ekološki ustanak doneo je odluku da izlazi na izbore na svim nivoima, zakazanim za proleće 2022. godine, potvrdio je predstavnik tog pokreta Aleksandar Jovanović Ćuta.

„Potpuno smo svesni da je ovo u šta ulazimo prljavije od rakitskog blata, šuta na Revi i toksičnije od koncetrovane sumporne kiseline Rio Tinta. Doneli smo tu odluku sa jednim osnovnim motivom, a to je da otklonimo uzrok najvećeg zagađenja u Srbiji, a to je režim Aleksandra Vučića. Zato izlazimo na izbore“, izjavio je Ćuta za Danas.

„Ono za šta se zalažemo, takođe osnovni cilj, jeste da Zakon o zaštiti prirode bude iznad svih zakona. Dakle, mogu infrastrukturni projekti, građevinarstvo, energetika, saobraćaj, radna mesta – da, ali pod jednim uslovom – da nema trovanja“, rekao je Jovanović Ćuta.

List Danas piše da se očekuje da Jovanović Ćuta nastupi na listi sa Ne davimo Beograd i liderom stranke Zajedno za Srbiju Nebojšom Zelenovićem, a dodaje da bi Zelenović mogao biti i predsednički kandidat te kolone, koja ima podršku poslanika evropskih Zelenih.

Stranka Zajedno za Srbiju i Otvorena građanska platforma AKCIJA pozdravili su odluku Ekološkog ustanka da izađe na izbore na svim nivoima navodeći da pružaju podršku da “zeleni aktivizam pretoče u politIčku borbu”.

„Zajedno ćemo se boriti za Srbiju u Evropi, a ne za Srbiju deponiju Evrope, za poštovanje zakona, očuvanje životne sredine i obezbeđivanje elementarnog ljudskog prava – prava na život dostojan svakog čoveka“, poručuju ove političke organizacije.

O AUTORU