Covid19 kampanja

Aleksandar Vučić održao je i narodu i svetu lekciju o uzurpaciji vlasti. Od njega se manje i nije očekivalo. Svaka čast, predsedniče!

Piše: Peđa B. Đurović

Izborni procesi u svakoj demokratskoj državi podrazumevaju kampanje, i političke utakmice, zasnovane na više ili manje civilizovanim dijalozima suparnika, u kojima pretendenti na vlast predstavljaju biračima svoje programe i ideje kako da doprinesu napretku društva. U pristojnim i normalnim državama.

U državi koju su okupirali presvučeni radikali, obučeni u lažne odore demokrata, svaka predizborna kampanja bazirana je na gomili laži i gušenju medijskih sloboda. Politički sin najvećeg demogaga i medijskog manipulatora, udbaškog projekta Šešelj, Aleksandar Vučić, koristi svaku moguću nepogodu za potrebe političkog marketinga. Koristio je, tako, smetove u Feketiću februara 2014. i poplave u maju 2015. godine, sejući među narodom strah i paniku, i koristeći vanredne situacije za brutalne obračune sa političkim neistomišljenicima, kao i za ličnu, ali i promociju stranke na čijem je čelu.

Tako je patetični vladar života i smrti u Srbiji iskoristio epidemiju Korona virusa da se obrati naciji i da najavi fašističke aktivnosti sekte na čijem je čelu. Počelo je bljutavim i vrlo lažnim izjavama ljubavi penzionerima, za čije je živote, tobože, zabrinut. Istim onim penzionerima, koje je slagao, obećavajući da im niko neće dirati primanja, a onda im je bezočno pokrao 10% mesečnih prinadležnosti. Istim onim penzionerima koje je targetirao kao svoje najvernije glasačko telo. Jer, zaboga, u Srbiji oni glasaju i kad su mrtvi. Sve dok je kontrola biračkih spiskova pod kontrolom SNS-a.

Upotrebio je Vučić Covid 19 i kao oružje u borbi sa političkim suparnicima i sa svim drugim neistomišljenicima, direktno preteći zatvorom u trajanju od tri godine za sve one koji ne budu poštovali odluke donete u vanrednom stanju. Nije se, verovatno zbunjen, setio da napomene da je jučerašnjom odlukom o uvođenju vanrednog stanja izvršio školski primer državnog udara, za šta se, u pristojnim društvima, odgovara pred sudom i provodi se iza rešetaka bar nekoliko decenija.

Nakon šarlatanskih izjava epidemiologa amatera, navodno vrhunskog pulmologa dr Nestorovića, kako se radi o najsmešnijem virusu u istoriji svih virusa, i o budalaštini koja postoji samo na Fejsbuku, stigosmo do vanrednog stanja, u kome fašistička družina na čelu Srbije, preuzuma vlast na svim nivoima i sprovodi najdirektniju moguću diktaturu. Aleksandar Vučić održao je i narodu i svetu lekciju o uzurpaciji vlasti. Od njega se manje i nije očekivalo. Svaka čast, predsedniče!

O AUTORU