ANA BRNABIĆ O DEMONSTRACIJAMA: DESTRUKCIJA I FAŠIZAM

Predsednica Vlade Republike Srbije i predsednica Gradskog odbora SNS Beograd Ana Brnabić izjavila je na obeležavanju 13. godišnjice od osnivanja trenutno većinske političke partije da će svi koji su “maltretirali i tukli svoje sugrađane i policiju dobiti krivičnu prijavu”. 

“Destrukcija i fašizam na delu, i dobro je što se policija sklonila, što su se pomerili da građani vide tačno o čemu se radi, da imate ljude u pojedinim gradovima, grupe koji malteritraju sve ostale građane čitav narod, celu zemlju blokiraju puteve, saobraćajnice, raskrsnice, međunarodne putne pravce”, rekla je Brnabić reagujući na blokade puteva u znak protesta zbog zakona o eksproprijaciji i o refendumu.

Ona je istovremeno objasnila da će Aleksandar Vučić ostati na čelu SNS do izbora zakazanih za april 2022. godine:

“Jednoglasna odluka svih članova SNS bila je da predsednik Vučić nastavi i da bude jedini kandidat za predsednika SNS-a”, kazala je.

Vučić je odbio da prihvati predlog da se ponovo kandiduje kao jedini kandidat za predsednika SNS-a, pa je pronađeno, kako je kazala od danas potpredsednica te stranke Ana Brnabić “kompromisno rešenje” da Vučić bude na čelu partije do izbora.

SNS će ubuduće u predsedništvu imati 100 ljudi, a u Glavnom odboru oko 1.000 članova.

O AUTORU