PIŠE: Peđa B. Đurović

Stigli u Vatikan predstavnici CIA, Mossada, Iluminata, i ostalih moćnika iz senke, pa se okupili oko okruglog stola. Goste ih katolički poglavari, sve nudeći ih krvlju mladih devica.

Otpoče sastanak i kao što običaji nalažu, prvo se izneo dnevni red.

  • Dnevni red za današnji sastanak ima samo jednu tačku: “Istrebljenje nebeskog naroda koji je evoluirao u ekonomskog tigra”.

U sali za sastanke začu se tihi žamor.

“I preterali su, stvarno, nije im dosta što je od njih postao ceo svet, što je Isus bio sin Aleksandra Makedonskog i sledstveno čistokrvni Srbin, nije im dosta što su nebeski narod, već su sad, sa onim nesrećnikom na čelu preuzeli primat, pa drmaju Evropom.”

“Kako ćemo onda sa njima, šta nam je činiti?”

Reč uze predsedavajući, značajno se nakašljavši.

“Gospodo, svi znamo zbog čega smo ovde, Srbija mora da nestane sa mape sveta. Civilizacija ne može da izdrži toliki razvoj i napredak jedne države. Moramo ih desetkovati, smanjiti im populaciju i učiniti da ih više nema. Kako ćemo? Lako! U Vuhanu se već uveliko razvija soj virusa na koji Srbi neće biti otporni, i kosiće samo njih. Čak i ako vrate iz penzije čuvenog doktora Kona, ni on im neće pomoći. A da bismo se obezbedili, preko nevladinih organizacija i medija pod kontrolom gospodina Soroša, usadićemo im ideju o Amber alertu. To je onaj sistem za otimanje i silovanje dece, organizovan u Belgiji, koja je u svetu poznata kao leglo pedofilije, pederastije i ostalih pošasti. Državna bezbednost SFRJ (i kasnije RDB Srbije, pa BIA) nisu do sada krale radi prodaje bebe, pa nam je potrebno da omogućimo pomoću Amber alerta da se srpskih novorođenčadi dočepaju naša braća, voljna i sposobna da plate te bebe. Srbi su naivni, poverovaće da je Amber alert dobar sistem, pa će ga oberučke prihvatiti, a mi ćemo im upravo na taj način stati nogom za vrat. Stavljam ovaj predlog na glasanje. Ima li uzdržanih? Nema. Ima li neko protiv? Nema. U zapisnik neka uđe da je strategija Amber alert usvojena kao zvanična strategija našeg centra moći u odnosima sa Srbijom.”

Nakon kratkog aplauza, neko je upitao “A šta ako se Vlasi dosete?”.

“Ništa, putem medija ćemo im promeniti mišljenje, baš kao što smo do sad radili za sve naše projekte. Važno je samo jedno: da Srbija nestane sa mape sveta. Inače smo svi zajedno ugroženi. I gospodin Putin je rekao da ga ne brinu toliko porazi u Ukrajini, koliko mu zebnju izaziva razvoj Srbije. Nešto je pominjao i Tokio, ali već je bio pod uticajem votke, pa ga nisam najbolje razumeo”.

Svako ko je ovih dana po društvenim mrežama čitao komentare na račun Amber alerta, lako će razumeti gore prepričani događaj. I u skladu sa svojim verovanjima, smatraće da se on zaista desio ili nije. Do vas je. Nijedna teorija zavere nije vredna rizika da se samo jedan dečiji život prekine zbog otmice. Mislite o tome.

O AUTORU