AGRESIVNI GRAĐANISTI PROTIV MIROLJUBIVIH NAPREDNJAKA

Veliki Vođa večeras nije objašnjavao kako je Tigar sa Balkana postao kljuse za kobasice. Zabrinuo se zbog razbijenog i ofarbanog izloga. Ne brinite. Nećete baš primetiti razliku između Tigra i Kljuseta. Osim što će vam računi za sve i svašta biti veći. Mnogo veći.  

PIŠE: Aleksandar BEĆIĆ
FOTO: PUF

“Kme, kme, razbili su nam izlog, šefe! I ofarbali su nam prostorije! I baš nas ne vole ti neki građanisti! I… Kme, kme, to su vam sve izdajnici, strani plaćenici, mrzitelji Srbije koji bi hteli da se mi povučemo sa Kosova, osudimo Republiku Srpsku i uvedemo sankcije Rusiji”. 

Ovako je, otprilike, zvučao raport prenet u realnom vremenu iz Novog Sada Velikom Vođi, koji je odmah, brže bolje, saopštio na Pinku (a gde bi drugo) kako postoje ti neki otpadi, kojima se ne sviđa ideja o Novom Sadu na vodi…

“Postoji jedna ta agresivna skupina građanski orijentisanih, ne bih želeo da kažem antisrpski orijentisanih…”, rekao je Veliki Vođa gostujući u programu Mitrovićeve “televizije”. U isto vreme, provladini mediji su štancovali (pardon, kopirali) izveštaj kako su protesti u Novom Sadu propali.

Morao bi da znaš da agresivnost, Vučiću, ne ide sa građanskom orijentacijom. 

Osim toga, gađanje izloga bojom i nije neka agresivnost. Znaš ti to dobro, još od vremena kad su tvoji sada bliski saradnici iz senke svojevremeno razvlačili policiju prilikom prvog Prajda u Beogradu šta je agresivnost u demonstracijama.

HAPSI SLOBODNIM STILOM

Nego je (meni lično) interesantno što će, u trenutku dok neko od tvojih žbirova čita ovaj tekst, biti poznato i ime i prezime i lična karta i krvna grupa i sve drugo svake osobe koja je bacila boju na sedište tvoje stranke u Novom Sadu. Verujem da će oni po ekspresnom postupku biti i privedeni “poznaniju” “pravde”.

U isto vreme, tebi će, Vučiću, i dalje biti “nepoznato” kako se zove onaj majmun iz privatnog obezbeđenja koji je pre nekoliko dana, tokom demonstracija u Novom Sadu zalegao nogom na vrat Miloradu Ljeskovcu, magistru elektrotehnike i ocu tri maloletna deteta. Majmun koji je lisicama vezao istog tog Ljeskovca, pa ga poslao u pritvor, iako je – kako tvrdi onaj tvoj poltron “reakcija obezbeđenja bila potpuno primerena”.

Samo me interesuje, Gospodaru, da li će za godinu ili dve slika novosadskog gorile biti objavljena sa potpisom kako je “član navijačke grupe FK Vojvodina umešan u najstrašnija ubistva”, kao što je to bio slučaj sa onim “finim momcima koji su sprečili provokacije prilikom predsedničke inauguracije”, koji su posle par godina bili označeni (i hapšeni) kao članovi bande Velje Nevolje?

Demonstracije u Novom Sadu pokazale su (opet – na moju žalost) da je narod i dalje anesteziran. Čak ni sa podrškom iz drugih gradova i krajeva, kritična masa nije postojala. Baš kao što je nije bilo ni u Beogradu.

Demonstracije su, takođe, pokazale paradoks srpske opozicije: bili su u Novom Sadu i Đilasovci, i Lutovčevi, i Jeremićevi, i ovi i oni… I svi su zajedno demonstrirali, iako su do juče pljuvali jedni po drugima i govorili kako su baš oni opozicija, a ovi drugi Vučićevi izdajnici.

Naravno: bez partijski organizovane i autobusima potpomognute podrške – neće biti ni kritične mase. Da se ne lažemo, to ne polazi za rukom ni naprednjacima. Ali do toga ćemo još morati da trpimo.

Napredna sekta je već deset punih godina na vlasti. I kad sada pogledate ko je u vrhu te sekte, shvatićete da je najmanje 45 odsto članova Glavnog odbora te stranke – bilo u DS-u, DSS-u, G17 (URS), i inim “Dosovskim” strankama. I baš ti članovi i dalje govore o lopovluku bivše vlasti. Zato me i brine što još nema one kritične mase. Jer, ako se ona ne napravi, ovi će biti još dugo na vlasti. Jer, onih kojima je sve dobro – samo da nema rata – ima “onoliko”. A “građanisti” su (na moju žalost) iako brojni – još uvek u manjini.

KUKANJE NA NACIONALNOJ FREKVENCIJI 

Veliki vođa je nakon kukanja zbog “građanista” kukao kako nam sledi osam najgorih meseci. Zato što moramo da svakog dana uvozimo struju, jer nemamo u državi vode. Nije rekao da moramo da uvozimo struju zato što je on na čelo EPS-a stavio osobu koja ne bi smela da bude ni na čelu mesne zajednice.

Rekao nam je i da je ceo svet u haosu, ali da se on bori da nam bude bolje. Svakog dana. I opet nam je rekao da se sve njegove prognoze ostvaruju.

Veliki Vođa večeras nije objašnjavao kako je Tigar sa Balkana postao kljuse za kobasice. Ne brinite. Nećete baš primetiti razliku između Tigra i Kljuseta. Osim što će vam računi za sve i svašta biti veći. Mnogo veći.  

O AUTORU