9. JULI 2021 – SRBIJA KAKVA JE DANAS BILA

Čisto da vas obavestimo da je Majka (čitaj Svetlana Ražnatović) “zaštitila žig, lik i delo (…), te se ništa u vezi s njenim likom, delom i stvaralaštvom ne može objavljivati bez njene izričite saglasnosti“. Njen advokat je zapretio da će tužiti N1 i JSP produkciju ako budu emitovali emisiju o “folk divi” u sklopu serijala “Junaci doba zlog”.

Da nastavimo sa zabavom: prvog dana festivala EXIT zbog narkotika uhapšeno 55 osoba. Uglavnom stranaca. Koji su uglavnom članovi Lige za borbu protiv Zmajeva i članovi Udruženja Travara. Što se tiče muzike? Kažu da je bilo glamurozno. I da je bio vatromet. Al’ nisu bili zmajevi.

Rio Tinto je rešen da u Srbiji proširi posao i da iskopava litijum. Zato su kontaktirali i nekoliko automobilskih koncerna. Gospoda Fikus, po zanimanju vršilac dužnosti predsednika (predsednice) vlade Srbije rešena je da ne dozvoli izvoz litijuma. Iz prethodne dve rečenice vam je jasno: iskopavanja će biti. Samo je pitanje od koga ćemo da uzmemo kredit da bismo napravili fabriku baterija. Ako je suditi po prvim znacima, eto nama opet kineskih “investicija”.

U Beogradu je održan sastanak pozicije i opozicije u prisustvu evropskih parlamentaraca po pravilu “Četam haus”. U prevodu: možemo da vam kažemo kakve su bljuvotine bile na sastanku, ali ne možemo da vam kažemo ko je to rekao. Pričalo se, kažu, o slobodi medija. Ako Marjan Rističević i Vladimir Orlić znaju šta to znači. Ipak, čini se da se više pričalo o minutaži opozicije i pozicije na nacionalnim frekvencijama nego o zaista slobodnim medijima.

Suđenje za Jovanjicu ponovo je odloženo zbog spajanja optužnica za Jovanjicu 1 i Jovanjicu 2, saznaje nezvanično N1. Živo nas zanima hoće li međ’ svedocima odbrane biti ljubitelj organskih proizvoda Aleksandar Vulin?

Za kraj: Nole je u finalu Vimbldona, a klinci košarkaši ušli u polufinale Svetskog prvenstva. Čestitamo. Nek je hleba i igara.

 

 

 

 

O AUTORU