8. JULI 2021 – SRBIJA KAKVA JE DANAS BILA

Dan u Srbiji bio je vruć. I politički gledano – ekstremno dosadan. Nije ni čudo. U goste nam je došao Viktor Orban (mađarska varijanta Velikog Vođe) i sastao se sa Već Pomenutim. Nakon “bilateralnih susreta na kojima je konstatovano da su odnosi između dve zemlje na istorijskom maksimumu”, tokom konferencije za novinare, mogli smo da slušamo onu staru Ja Tebi Vojvodo, Ti Meni Serdare. Šolak, Đilas i Jeremić danas nisu pomenuti.

Agencija u vlasništvu bračnog para Joksimović javlja: Nebojša “doktor” i ministar vojni poručio je predsednici privremenih institucija u Prištini, Vjosi Osmani, da ne postoji nikakva granica sa KiM… Naravno, nakon što je ona rekla da će se Vojska Srbije susresti sa trupama NATO ako proba da pređe granicu Kosova… Narode, živ je doktor, pustili ga niz vodu nisu! Kakvu li samo on fijoku ima…

U petak europarlamentarci Bilčik i Lajčakova počinju razgovore sa predstavnicima vlasti i opozicije o izbornim uslovima za 2021. S obzirom na to da će SNS predstavljati Aleksandar Martinović, Vladimir Đukanović, Vladimir Orlić, Sandra Božić i Biljana Pantić Pilja, teško da će do bilo kakve konstruktivne atmosfere doći. Štaviše: možda padne i neko (da kažemo “srpski” jasno) napušavanje.

Predstavnici Srpske liste konstatovali su da je “skandalozno što se šefica OEBS-a slikala pored zastave takozvanog Kosova”. Eto ti kretenizma na srpski način: Srpska lista učestvuje u radu kosovskog parlamenta, Srpska lista ima i (barem) jedno ministarsko mesto u prištinskoj vladi. Da li stvarno želite da mi kažete da se nigde ne slikate pored zastave takozvanog Kosova?

Epidemiolog, pukovnik, doktor Predrag Kon je, gostujući na RTS pesimistički rekao da “jasno vidi povećanje epidemioloških brojeva, da je pogoršanje situacije evidentno, da će to trajati i da će sledeće nedelje broj biti između 100 i 150″, kao i da smo se previše opustili. Gospodine Kon, recite to državnom vrhu a ne preumornom narodu.

O AUTORU