7. JULI 2021- SRBIJA KAKVA JE BILA DANAS

Knjiga Gorana Vesića objavljena je na kineskom. Nemojte se čuditi, Kinezi vole bajke, a to kakve bajke Vesić priča Beograda ima teško da neko može da smisli.

Srbiju je od rušenja Miloševića napustilo milion ljudi. U poslednjih 10 godina ostali smo bez 10 odsto akademske populacije. Prošle godine ostali smo bez grada veličine Šapca. Što ti je zlatno doba…

U najpoznatijem srpskom rijalitiju, Narodnoj skupštini, opet biseri šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića: “Već danima traje hajka protiv tri poslanika, pa protiv cele poslaničke grupe SNS i naravno ne može a da se ne završi sa predsednikom Vučićem, koji je bio izložen brutalnim napadima od predsednika Advokatske komore”, reče onaj koji je Velikog Vodu nazivao lopovom i izdajnikom.

Kad smo već kod Velikog Vode i dupeuvlakaštva srpskih dnovinara: svi tabloidni portali objavili su kako Gospodar i jedan Mali sede u Beogradu na vodi i piju limunadu na račun ovog drugog. Ne treba nama lustracija samo u politici nego i u medijima.

Još jedna vest vezana za dnovinarstvo u Srbiji. Svi provladini tabloidi su “ekskluzivno imali uvid” u pismo mađarskog ubice Čabe Đera… “Stručnjaci”, znate li šta znači reč “ekskluzivno”?

Evropski parlamentarci na čelu sa Tanjom Fajon se nadaju da će “obezbediti uslove za fer izbore” i da ovaj put “opozicija neće bojkotovali izbore”. Ehmmmm… Da vam kažem: da Šapić nije ugasio SPAS i utopio ga u SNS siguran sam da bojkota “opozicije” ne bi bilo…

U Srbiji je po svemu sudeći najpopularnije zanimanje psiholog... Ne mogu nama pomoći ni psiholozi ni psihijatri. Narod koji ovakvu vlast trpi devet godina je… u zlatnom dobu, naravno.

U Novom Sadu počinje jubilarni, 20. EXIT. Ulaz dozvoljen samo vakcinisani a i onima koji su negativni na testu. A onda ćemo u septembru opet da pametujemo kako nismo smeli da proglasimo pobedu protiv korone.

 

O AUTORU