6. JUL 2021 – SRBIJA KAKVA JE BILA DANAS

Vučićev govor slušalo milijardu ljudi, izračunao (Dez)Informer u vesti o direktnom uključenju Velikog Vođe u proslavu 100 godina postojanja KP Kine. Samo nas interesuje, jel’ pomenuo Đilasa, Šolaka, Jeremića? Nije? A jel’ rekao da se ne plaši tajkuna i izdajnika? Pomenuo Zlatno doba? Ne? Pa kakav je to govor?!

Danas se navršilo tačno 3.000 dana otkako su zvaničnici Srbije (Gljivica i Veliki Vođa) potpisali Briselski sporazum. Zajednice srpskih opština na Kosovu još nema. Beogradskoj političkoj eliti kriva je Priština kriv je Brisel. Neko manje ostrašćen rekao bi samo “Ala ste dobri pregovarači, svaka vam čast”.

Bivši direktor VBA general Momir Stojanović naveo je kako Nebojša “doktor” Stefanović, u narodu poznat kao prijatelje Velje Nevolje “ne bi mogao da prođe bezbednosnu proveru” i da je “njegov ostanak na mestu ministra odbrane pitanje trulih kompromisa u vrhu SNS”. Čekaj malo, generale, mi koji nemamo pamćenje čovečje ribice se sećamo da si Ti bio svojevremeno u SNS i da si bio zadužen za bezbednost. Da te nije spopao napad naknadne pameti, generale?

Sekiranje u Srbiji nije krivično delo. I kad kažemo sekiranje – mislimo na tuču na Banjici koja je ovekovečena instant viralnim snimkom na društvenim mrežama.  Tuču u kojoj su učesnici jedan drugog gađali sekirama. E, to što su glasali da ubiju (jer sekira može biti smrtonosno oruđe) za srpsku policiju nije krivično delo. Bravo junaci.

U sred zlatnog doba dobili smo digitalnu valutu. Zove se Lazar. Jedan Laza mnoooogo manje vredi od jednog dinara (1 DVL =0,0001 RSD). Eto vam prilike da postanete milioneri za male pare.

Na društvenim mrežama se ne stišavaju zahtevi za smenu selektora muške košarkaške reprezentacije Kokoškova zbog neuspeha na kvalifikacionom turniru u Beogradu za plasman na OI u Japanu. Ljudi, kako vam nije jasno? Krv je On, zato što nije pozvao selektora i rekao mu kako da se igra protiv Italije!

 

O AUTORU