15. JULI – SRBIJA KAKVA JE DANAS BILA

Kasno naveče srpski portali su konačno imali “pravu vest”: Nole ide na Olimpijske igre u Tokio! To Nole, Srbine! Ura! Pravi patriota! Pozlatilo ti se! I još mnogo sličnih komentara. Šta mislite, šta će biti komentari ako Nole ne osvoji medalju? Da li će ga prvo pitati za porez?

Srbija je, bre, zemlja kakve nema! Ceo dan se mediji bave izgledom Kristine Kovač i “užasavaju se” zato što je ostarila. A to što smo postali roblje u sopstvenoj zemlji, to što se gušimo od straha da ćemo ostati bez posla, to što živimo praktično na korak od diktature, to, nema veze.

Sećate li se koliko je ljudi pre mesec i po dana bilo spremno da stavi ruku u vatru da će Veliki Vođa pustiti niz vodu Nešu sl.. Ministra odbrane? E, pa ništa od toga. Danas su se u Beogradu sastali Gospodar, načelnik Generalštaba i nosač torbice. Veliki Vođa rekao je da “mnogo stvari još moramo da uradimo imajući u vidu činjenicu da se u okruženju svi dramatično naoružavaju”. Izvinite, nismo u toku. Hrvati su poručili eskadrilu aviona pošto više nisu imali nijedan ispravan. I ko još se naoružava?

Bivša ministarka pravde Nela Kuburović biće nova ambasadorka Srbije u Stokholmu. Tjah, to baš i nije vest: Sin Šabana Šaulića generalni konzul u Cirihu! Kad čovek bolje razmisli – nije to ni tako loša odluka. Istina, ne znamo mi da li je gospodin Šaulić junior završio neki fakultet i državnu Diplomatsku akademiju, ali… Njegov pokojni otac je imao mnogo, ali baš mnogo kontakta sa dijasporom u Švajcarskoj…

Srpska Majka (čitaj Svetlana Ražnatović) uspeće da povuče snimak epizode o njoj iz serijala Junaci doba zlog. Ni to uopšte nije loša vest: tako će samo povećati rejting čitavom serijalu koji je (da se ne lažemo) mogao i bolje da odradi epizodu o nacionalnoj “svetici” turbo-folka.

 

O AUTORU