14. JUL 2021 – SRBIJA KAKVA JE DANAS BILA

Skoro 60 odsto mladih uzrasta od 18 do 29 godina smatra da je rizik od vakcine jednak ili čak veći riziku od koronavirusa, pokazuje najnovije istraživanje agencije Ipsos. I šta kažete? Društvene mreže su važne za objektivno informisanje? Setite se toga s jeseni.

“Srbi, nemojte da prodajemo golgotu za jeftinu koka-kolu u Albaniji”, zavapio je Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije u gostovanju na TV Prva i naročito naglasio da je Tirana podstrekivala zločine nad kosmetskim Srbima… Samo se pitamo da li je gospodin Marković apelovao na Velikog Vođu da odustane od izgradnje auto-puta ka Albaniji istim žarom?

Boris Tadić i Ivica Dačić se sučelili u jutarnjem programu na RTS-u oko izbornih uslova. Osoba koju je Tadić de-fakto vratio na vlast, osoba s kojom je Tadić (na užasavanje cele građanske Srbije) proglasio nacionalno pomirenje, optužio je nekadašnjeg predsednika Srbije kako je on (Dačić) “mogao da gostuje na televiziji samo u vreme vremenske prognoze”. Gospodine Tadiću, imate li sada transfer blama zbog svojih odluka?

Beogradski advokat Ivan Ninić zatražio je od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da mu saopšti ime i prezime zamenika višeg javnog tužioca koji je postupao u predmetu Vladimira Cvijana. Odgovor koji je potpisala javna tužiteljka Nataša Krvokapić pokazuje koliki stepen (oprostite na prostačenju) kurcobolje ovaj sistem gaji prema svima nama: “Postupajući zamenik… bio je tada dežurni zamenik javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu”. Ime i prezime? Dežurni Zamenik.

Danas su, u direktnom prenosu na N1, leskovački seljaci ponovo poklanjali paradajz. Onome ko je gledao prenos jasno je zašto nismo pružili podršku “srpskom seljaku s juga” (a bilo je zahteva). Za gospodu proizvođače paradajza iz Leskovca Veliki Vođa je Bog Otac, koji će srediti sve, samo dok sazna za njihove probleme. Isto to misli i samohrana majka četvoro dece koja nema pravo ni na socijalnu pomoć ni na dečji dodatak.

O AUTORU