13. JUL 2021 – SRBIJA KAKVA JE DANAS BILA

U Srbiji je u poslednje četiri godine registrovano više od 192.000 slučajeva nasilja u porodici. Iskreno, voleli bismo da provladini blatoidi krenu sa baražnom vatrom optužujući Đilasa, Jeremića i Šolaka da pljuju po zlatnom dobu. Ali, ovo je podatak koji je iznela ministarka pravde Maja Popović. U prevodu na jezik običnih ljudi: svakog dana više od 130 žena, dece, članova porodice žali se na maltretiranje, premlaćivanje, zlostavljanje. U Srbiji. Nema šta: baš u skladu sa mišljenjem kako smo narod najstariji, najplemenitiji.

U Beogradu se sastao Krizni štab zbog “zabrinjavajućih tendencija”, kao i “povećanog broja zaraženih od Kovida 19” i “generalnoj nezainteresovanosti za vakcinaciju”. Srbi su, naravno, već napravili i vic:
Pita Dr Kon da li su svi članovi štaba išli na odmor. Odgovara Gospođa Fikus:
“Nisom jo, idem u ovgostu no more”.
“Dobro, onda će četvrti talas epidemije u septembru”, zaključuje Kon.

Sećate se da je Doktor Gangula (Šapić,potpredsednik Glavnog odbora SNS)  pre par dana pitao “šta je pre bilo, a danas nema kada je reč o izbornim uslovima”. Opozicija odgovorila da je Srbija “danas kao Severna Koreja”. Mi bismo dodali da je pre bilo svega, a sada nema ničega. I to je, zapravo, istina.

Vlada Srbije poslala je u Parlament na usvajanje po hitnom postupku Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o vodama. Vlada zakon hvali. Ekolozi smatraju da je užasan, jer će dozvoliti vlasnicima kapitala (domaćeg i stranog) da otuđuju izvore vode, reke i jezera. Pitali bismo naprednjake da li misle da je normalno dozvoliti bilo kome da otkupi vodoizvorište iz kog se, recimo, vodom snabdeva neki grad, ali se onda setismo da su u Vrčinu protestovali protiv svojih sugrađana koji su tražili – normalizaciju vodosnabdevanja.

Na N1 prikazana emisija o Ceci – srpskoj majci – zbog koje je njen advokat zapretio tužbom. Iskreno – ništa novo nismo saznali o Ceci nacionale. Nažalost.

O AUTORU